Verkkouutiset

Vain neljännes uskoo hallituksen hajoavan ennen aikojaan

Enemmistö suomalaisista uskoo keskustan, kokoomuksen ja perussuomalaisten muodostaman hallituksen istuvan koko vaalikauden.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kunnallisalan kehittämissäätiön teettämän mielipidetiedustelun mukaan 55 prosenttia suomalaisista torjuu ajatuksen, että uusi hallitus hajoaa ennen seuraavia eduskuntavaaleja. Neljännes (24 %) on epäuskoinen ja arvioi hallituksen hajoavan.

Vuoteen 2011 verrattuna tulokset ovat muuttuneet. Neljä vuotta sitten kesällä kaksi viidestä (42 %) uskoi, että tuolloin nimitetty Jyrki Kataisen (kok.) hallitus hajoaa ennen aikojaan. Kataisen hallituksen hajoamiseen uskovia oli tuolloin enemmän kuin hallituksen toimintakykyyn luottavia.

Pääministeri Juha Sipilän (kesk.) hallitus arvioidaan aloittaessaan taivalta toimintakykyisemmäksi kuin Kataisen hallitus neljä vuotta aiemmin.

Valtaosa keskustan, kokoomuksen ja perussuomalaisten kannattajista luottaa siihen, että hallitus on toimintakykyinen koko neljän vuoden ajan.

Oppositiopuolueiden arviot hajoavat. Noin kolmannes uskoo hallituksen hajoamiseen. Saman suuruinen joukko arvioi hallituksen istuvan koko vaalikauden ajan.

KAKS – Kunnallisalan kehittämissäätiön tutkimuksen toteutti TNS Gallup Oy. Tutkimusaineisto on koottu Gallup Kanavalla 5.-11. kesäkuuta. Haastatteluja tehtiin yhteensä 1.001. Vastaajat edustavat maamme 18-75-vuotiasta väestöä Ahvenanmaata lukuun ottamatta. Tutkimuksen virhemarginaali on vajaat kolme prosenttiyksikköä suuntaansa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)