Verkkouutiset

Hallintarekisterilaki hyväksyttiin eduskunnassa

Eduskunta on hyväksynyt lakiesitykset laiksi arvo-osuusjärjestelmästä ja selvitystoiminnasta sekä eräiksi siihen liittyviksi laeiksi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Lakiesityksiä kannatti eduskunnassa 94 kansanedustajaa ja 62 edustajaa äänesti esityksen hylkäämisen puolesta. Poissa oli 43 kansanedustajaa.

Lakiesitystä vastaan äänesti hallituspuolue perussuomalaisista poliisikansanedustajat Tom Packalén, Veera Ruoho ja Mika Raatikainen. Muuten äänestystulos noudatteli hallitus-oppositio-asetelmaa.

Lakimuutokset mahdollistavat suomalaisten osakesijoitukset ulkomaisiin hallintarekistereihin. Lakimuutoksia on perusteltu sillä, että EU:n arvopaperiasetus edellyttää muutosten tekemistä suomalaiseen lainsäädäntöön. Oppositiopuolueet ja aiemmin myös perussuomalaiset ovat arvostelleet lakimuutoksia siksi, että ne helpottaisivat omistusten piilottamista ja veronkiertoa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)