Verkkouutiset

Jussi Halla-aho tukee Unkarin otteita maahanmuutossa: ”vankka logiikka”

EU-parlamentaarikon mielestä Suomen kannattaisi ottaa rajatarkastukset käyttöön, jotta Ruotsi ei "tuuppaisi tulijoita Suomen riesaksi".
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

EU-parlamentaarikko Jussi Halla-aho (ps.) sanoo, että Unkarille on suotta tarjottu Euroopan ”pahan pojan” roolia. Hänen mielestään Unkari toimii maahanmuuttopolitiikassaan vain johdonmukaisesti.

– Unkaria on pidetty pahana poikana, mutta sen toiminnassa on vankka logiikka. Toisin kuin julkisuudessa annetaan ymmärtää, Unkari ei ole sulkenut rajojaan, Halla-aho sanoo.

Hänen mukaansa Unkari ainoastaan haluaa, että kaikki sen alueelle saapuneet pakolaiset kirjataan turvapaikanhakijoiksi Unkarin rajojen sisäpuolella. Tätä edellyttää EU-maiden Dublin-sopimus, mutta useimmat maat ovat luopuneet sopimuksen noudattamisesta, koska hakijamäärät ovat kasvaneet liian suuriksi.

Unkari aio osallistua EU:n taakanjakoon, vaikka se lyhyellä aikavälillä hyötyisi siitä. Taakanjaossa EU-maat ottavat vastaan Kreikkaan, Italiaan ja Unkariin saapuneita pakolaisia.

– Jos tulijat tietäisivät, että Unkarista on mahdollista tulla siirretyksi muihin maihin, Unkariin tulisi yhä enemmän pyrkijöitä, Halla-aho sanoo.

Hän huomauttaa, että Schengen-maat Saksa, Itävalta ja Slovenia ovat ottaneet rajatarkastukset käyttöön. Hänen mielestään siitä olisi hyötyä Suomellekin.

Jussi Halla-aho viittaa sisäministeri Petteri Orpon (kok.) lausuntoon, jonka mukaan tarkastukset eivät vähentäisi pakolaisten määrää, koska maahanmuuttajat voisivat silti hakea turvapaikkaa ensimmäiseltä rajaviranomaiselta.

Halla-aho on eri mieltä. Hän sanoo, että koska pakolaiset ovat jo kulkeneet turvallisten maiden läpi mutta eivät ole ilmoittautuneet turvapaikanhakijoiksi, heidät voidaan palauttaa.

– Hakemukset voitaisiin hylätä jo rajalla hyvin lyhyen kaavan mukaan. Kun Ruotsi ei voisi tuupata tulijoita Suomen riesaksi, se joutuisi ottamaan rajatarkastukset käyttöön omalla etelärajallaan.

Halla-ahon mielestä ainoa ratkaisu ”maahanmuuttotulvaan” on se, että lähtömaiden pakolaisleirit muutetaan pysyviksi asuinsijoiksi.

– Leirit pitäisi saada elättämään itsensä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)