Verkkouutiset

Antti Häkkänen Länsi-Savolle: Suomi ei olisi voittaja Donald Trumpin diili-pelissä

Kansanedustajan mielestä "parhaisiin diileihin" perustuvan kansainvälisen politiikan vastustaminen on Suomelle isompi asia kuin sote-uudistus, maakuntauudistus tai talouden säästötarpeet.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kokoomuksen varapuheenjohtaja, kansanedustaja Antti Häkkänen sanoo Länsi-Savossa, että Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin kansainvälinen politiikka uhkaa Suomen asemaa.

– Toisen maailmansodan jälkeen on luotu monenkeskinen, sääntöperustainen kansainvälisen politiikan malli, jossa valtioitten suuruus tai voima ei ratkaise. Trump kyseenalaistaa tämän järjestelmän perustan. Hän haluaa tehdä vain parhaita diilejä kahdenvälisesti, Häkkänen sanoi vieraillessaan Savonlinnassa torstaina.

Häkkäsen mielestä myös Iso-Britannia etsii ”parhaita diilejä”, kun se haluaa varata itselleen haluamansa edut Brexitin yhteydessä.

– Kahdenvälisissä diileissä suurempi aina voittaa pienemmän, olipa kyse kauppapolitiikasta tai turvallisuuspolitiikasta, Häkkänen sanoo.

Häkkäsen mielestä kansainvälisen diili-politiikan vastustaminen on Suomelle isompi asia kuin sote-uudistus tai maakuntauudistus tai edes talouden säästötarpeet.

– Tämä on hallituksessa tiedostettu. Suomen ei pidä antaa tuumaakaan periksi. Suurvaltojen kahdenvälisten diilien pelissä emme olisi voittaja, Häkkänen sanoo.

Häkkänen pitää EU-jäsenyyttä Suomen keskeisenä turvatakuuna.

Suomen keskeinen turvatakuu Häkkäsen mukaan on EU-jäsenyys. Vaatimukset Suomen EU-erosta ovat Häkkäsen mielestä niin iso asia, että kysymyksellä ei voi leikkiä.

– Suomen ei kannata olla hajottava tekijä vaan kokoava voima. Voi olla, että EU:ssa on yksittäisiä asioita, joita pitää korjata. Mutta täydellistä historiattomuutta ja sokeutta on sanoa, että Suomi voisi paremmin, jos se olisi irrallaan EU:sta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)