Verkkouutiset

Kokoomuksen Häkkänen: Sote-mallissa sovittu vasta reunaehdot

Kansanedustaja Antti Häkkänen (kok.) pitää tärkeänä, että hallitusneuvotteluissa saatiin sovittua sosiaali- ja terveydenhuollon uudistuksen askelmerkit.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Antti Häkkäsen mukaan sote-uudistuksen onnistuminen vaatii nyt perinpohjaista selvitystä ennen yksityiskohtien ratkaisemista. Hän toimi kokoomuksen hallitusneuvottelijana rakenneuudistukset –työryhmässä, jossa käsiteltiin muun muassa sote-uudistusta.

– Hallitusneuvotteluissa sovittiin valmistelun etenemisestä ja seuraavista askelmerkeistä. Viime vuosina uudistuksessa on kompuroitu, koska valmistelua on kiirehditty liikaa. Nyt on otettava riittävästi aikaa perusteelliseen valmisteluun, Häkkänen vaatii.

Hänen mukaansa hallitus lähtee valmistelemaan sote-mallia alueellisen itsehallinnon pohjalta.

Häkkänen korostaa, että tärkeimmät ratkaisut liittyvät sote-alueiden lukumäärään ja rahoitukseen.

– Sote-alueiden lukumäärästä ei ole vielä päätetty kuin enimmäismäärä. Esimerkiksi Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL:n asiantuntijat ovat suosittaneet alueiden määräksi vain 4-5 aluetta.

– On harkittava tarkkaan alueiden koko. Pohdittavana on, että onko tulevat itsehallintoalueet esimerkiksi vanhojen läänien vai nykyisten maakuntien kokoisia, Häkkänen sanoo.

Kustannusten säästämisen ja palvelujen laadun parantamisen kannalta Häkkänen nostaa esiin hallituksen päättämiä uusia linjauksia. Hallitus päätti selvittää Ruotsin mallin mukaisen valinnanvapauden lisäämisen yksityiskohdat sekä päätti edistää palvelualoitteen ja palvelusetelijärjestelmän laajentamista.

– Julkisiin palveluihin tarvitaan lisää asiakaslähtöisyyttä ja uusia ideoita palvelujen tuottamiseksi. On hienoa, että hallituspuolueet lähtevät edistämään asiakkaan valinnanvapautta, palvelukustannusten vertailtavuutta ja palvelutuottajien välistä tervettä kilpailua, Häkkänen sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)