Verkkouutiset

EK:n Jyri Häkämies haluaisi samat pelisäännöt verotukseen koko EU:ssa

Elinkeinoelämän keskusliitto EK:n toimitusjohtaja Jyri Häkämies haluaisi samat pelisäännöt verotukseen koko Euroopan unionissa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Jyri Häkämies viittaa Helsingin Sanomien juttuun keskiviikkona, joka käsitteli tapaa, jolla Portugali jättää verottamatta sinne maksettuja eläkkeitä. Myöskään Suomi ei verota niitä maiden välisen sopimuksen perusteella.

Häkämies ymmärtää, että käytäntö herättää kriittistä julkista keskustelua.

– Ei tämä rakentavalta tunnu myöskään EK:n näkökulmasta. Olennaista olisi, ettei Portugali ja mikään muukaan maa käyttäisi tällaisia veroetuja, joiden vaikutukset muihin maihin ovat haitallisia, hän sanoo EK:n verkkosivuilla.

Häkämiehen mukaan vastuu verokäytännöissä on EU:n komissiolla ja jäsenvaltioilla itsellään.

– Reilut ja selvät pelisäännöt ovat kaikkien etu. EK tukee tätä tavoitetta, Häkämies sanoo.

Hän korostaa, ettei halua ottaa kantaa kenenkään yksittäisen henkilön toimiin. Ne perustuvat jokaisen omaan harkintaan heidän kokonaistilanteensa pohjalta.

Helsingin Sanomat uutisoi tänään Keskon entisen pääjohtajan Matti Halmesmäen, Rautaruukin Sakari Tammisen ja Nokian renkaiden Kim Granin muuttaneen kotipaikkansa Portugaliin, jossa he voivat nauttia eläkkeistään täysin verovapaasti.

Esille noussut verokeskustelu ajoittuu nyt alkamassa olevien yhteiskuntasopimuskeskustelujen alle.

– On selvää, että nämä uutiset eivät helpota pyrkimystä koko Suomen kannalta olennaisen yhteiskuntasopimuksen aikaansaamiseen, mutta neuvottelut ovat vasta alkamassa.

Hänen mukaansa muun muassa EK:n puheenjohtaja Matti Alahuhta on voimakkaasti vedonnut elinkeinoelämän edustajiin pohtimaan keinoja, joilla yhteiskuntasopimuksen kannalta suotuisa ilmapiiri saataisiin aikaiseksi.

Häkämies toteaa, että katse pitää nyt suunnata tiukasti eteenpäin, sillä sopimuksen syntyminen olisi erittäin tärkeää.

– Yhteiskuntasopimuksella Suomen talous ja työllisyys voidaan kääntää nousuun. Se näkyisi sitten uusina työpaikkoina ja verotuloina, joita suomalainen hyvinvointiyhteiskunta nyt kipeästi kaipaa, Häkämies sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)