Verkkouutiset

RKP:n Haglund pitää eläkeuudistusta ongelmallisena

RKP:n puheenjohtaja, puolustusministeri Carl Haglund pitää loppuviikosta esiteltyä eläkeuudistusta ongelmallisena. Hänen mukaansa uudistus ei kannusta pidennettyihin työuriin samalla kun se sisältää vakavia tasa-arvo-ongelmia.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Loppuviikosta esitelty eläkeuudistus on RKP:n puheenjohtaja, puolustusministeri Carl Haglundin mielestä ongelmallinen. Hänen mukaansa uudistus ei kannusta pidennettyihin työuriin samalla kun se sisältää vakavia tasa-arvo-ongelmia.

Esitetty ratkaisu ei myöskään hänen mukaansa sisällä elementtejä, joilla tuetaan ihmisten jaksamista työelämässä.

Haglundin mielestä on sanomattakin selvää että eläkeuudistus on tarpeellinen ja on tietenkin hienoa että neuvottelutulos on saatu aikaiseksi. Samalla on hänen mukaansa muistettava että hallituksen tavoitteena on ollut malli johon kaikki osapuolet voivat yhtyä.

– Hallituksen on nyt vakavasti harkittava miten suhtautua syntyneeseen tilanteeseen, jossa lähes 600 000 suomalaista palkansaajaa edustava Akava ei ole hyväksynyt esitettyä ratkaisua. Yhden keskusjärjestön poisjääminen on vakava asia, Haglund muistuttaa tiedotteessaan.

– Olisi mielenkiintoista tietää minkälainen keskustelun sävy olisi jos esimerkiksi SAK ei olisi hyväksynyt eläkeratkaisua.

Haglund on myös huolestunut siitä, että esitetty eläkeuudistus on tasa-arvonäkökulmasta epäedullinen, jossa etenkin hyvin koulutetut naiset ovat häviäjiä. Samalla esitetty eläkeratkaisu ei varsinaisesti kannusta hänen mielestään ihmisiä jatkamaan työelämässä pidempään.

Syntynyt tilanne on Haglundin mukaan haastava ja hallituksen on nyt tarkkaan mietittävä miten edetä, jotta voidaan taata onnistunut ja tasapainoinen ratkaisu.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)