Sanni Grahn-Laasonen korjausvelasta: On tärkeää, että esitys on asiantuntijoiden laatima

Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen (kok.) kehuu hallituksen suunnitelmaa liikenteen korjausvelan vähentämiseksi.

  • LKS 20151216 Kokoomuksen opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen puhumassa budjetin palautekeskustelussa eduskunnan täysistunnossa Helsingissä keskiviikkona 16. joulukuuta 2015. LEHTIKUVA Vesa Moilanen

    Kokoomuksen opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen.

    ()

Kolmen vuoden aikana tiestön ja rataverkon kunnostamiseen suunnataan 600 miljoonaa euroa.

– Kokoomus on erittäin tyytyväinen Liikenneviraston asiantuntijoiden valmistelemaan kokonaisuuteen, ja olemme hyväksyneet sen muuttumattomana. Meille oli tärkeää, että esitys on asiantuntijoiden laatima eikä sitä ole poliittisesti peukaloitu, Sanni Grahn-Laasonen sanoo.

– Teiden kuntoa ja liikenneturvallisuutta parannetaan lähes 200 hankkeella ympäri Suomea. Paremmat liikenneyhteydet helpottavat ihmisten arkea ja liikkumista ja tuovat Suomeen uutta työtä ja elinvoimaa, hän jatkaa.

Hän toteaa, että tiestön, siltojen ja ratojen kunnostamiseksi käynnistetään satoja hankkeita, jotka tuovat urakoita yrityksille ja lisää työtä.

– Monilla paikkakunnilla etenkin alemmat tieyhteydet ovat huonossa kunnossa ja haittaavat monien yritysten toimintaa. Siksi on hienoa, että yritysten toiveet on otettu nyt valmistelussa huomioon, sanoo Grahn-Laasonen.

Hän kiittää myös edellisen hallituksen liikenneministeriä Paula Risikkoa (kok.), joka käynnisti työn sekä nykyistä liikenneministeriä Anne Berneriä (kesk.) suunnitelmasta.

Lue myös:

Hallitukselta 600 miljoonaa euroa teiden ja ratojen kunnostamiseen

Kansaedustajat kiittelevät: "Historiallinen panostus teiden korjaamiseen"

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.