Verkkouutiset

EU-parlamentti hyväksyi Georgian assosiaatiosopimuksen

Euroopan parlamentti hyväksyi EU:n ja Georgian välisen assosiaatiosopimuksen torstaina.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Sopimuksen myötä tiivistetään EU:n ja Georgian poliittista yhteistyötä ja taloudellista integraatiota.

EU:n ja Georgian välinen sopimus on kolmas uudenlainen assosiaatiosopimus, jonka ratifiointia on pyydetty parlamentilta. Aiemmin parlamentti on hyväksynyt assosiaatiosopimukset Ukrainan ja Moldovan kanssa.

Parlamentti hyväksyi assosiaatiosopimuksen äänin 490 puolesta, 76 vastaan ja 57 tyhjää.

– Assosiaatiosopimuksen ratifioiminen avaa uuden luvun EU:n ja Georgian suhteissa, totesi asiaa koskevan mietinnön esittelijä, sosialistimeppi Andrejs Mamikins Latviasta.

Hänen mukaansa Georgia on edistynyt huomattavasti uudistusten toteuttamisessa ja suhteiden tiivistämisessä unioniin.

– Suhtaudumme myönteisesti viimeaikaisiin uudistuksiin, joilla on tarkoitus vahvistaa entisestään demokratiasta vastaavia instituutioita. Vaikka paljon on vielä tekemättä, kokemukset osoittavat, että Georgia mieluummin ratkaisee ongelmat kuin välttelee niitä. Euroopan on nyt osoitettava solidaarisuuttaan Georgiaa ja sen kansalaisia kohtaan, Mamikins totesi.

Samassa yhteydessä hyväksytyssä päätöslauselmassa mepit korostavat, että sopimus kattaa koko Georgian kansainvälisesti tunnustetun alueen, vaikka Venäjä miehittää edelleen Georgialle kuuluvia Abhasian ja Etelä-Ossetian alueita.

Parlamentti hyväksyi päätöslauselman äänin 491 puolesta, 84 vastaan ja 63 tyhjää.

Parlamentti tuomitsee päätöslauselmassaan Abhasian valloitetun alueen ja Venäjän välisen ”liittouma- ja strategisen kumppanuussopimuksen” tekemisen ja pitää sitä askeleena kohti Abhasian täydellistä liittämistä Venäjään. EU-parlamentti kehottaa Venäjää perumaan sopimuksen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)