Verkkouutiset

Professori HS:lle: Venäjä testaa suomalaispoliitikkoja itärajan turvapaikanhakijoilla

Kansainvälisen politiikan professori Tuomas Forsberg arvioi Helsingin Sanomissa, että Venäjä testaa itärajansa turvapaikanhakijoilla suomalaispoliitikkoja.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Professori Tuomas Forsbergin mukaan Venäjä testaa erityisesti perussuomalaisia ja ulkoministeri Timo Soinia.

Suomen ja Venäjän suhteiden jännitteisyydestä ei turvapaikanhakijoiden kasvanut määrä itärajalla Forsbergin mukaan välttämättä kerro.

– Venäjä haluaa toimillaan muistuttaa, että aiemmin se on hoitanut rajaa moitteettomasti, ja että kaikenlaisia riskejä on, jos välit eivät ole kunnossa. Tässä mielessä viesti on suunnattu erityisesti Soinille ja perussuomalaisille, Forsberg toteaa.

Soini sanoi perjantaina Lapissa, että turvapaikanhakijoiden laiton maahantulo itärajalla täytyy saada loppumaan. Ulkoministeri myös väläytti, että itäraja voidaan sulkea turvapaikanhakijoiden virran patoamiseksi, jos yhteisymmärrystä asiasta ei Venäjän kanssa löydy.

– Kyllä tämä sen sortin tilanne on, ettei tämä voi jatkua tai paheta. Sitten on kovempien keinojen aika, jos neuvotteluteitse ei päästä eteenpäin, Soini sanoi Ylen uutisten haastattelussa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)