Professori HS:lle: Venäjä testaa suomalaispoliitikkoja itärajan turvapaikanhakijoilla

Kansainvälisen politiikan professori Tuomas Forsberg arvioi Helsingin Sanomissa, että Venäjä testaa itärajansa turvapaikanhakijoilla suomalaispoliitikkoja.

  • LKS 20150713 Kansainvälisen politiikan professori Tuomas Forsberg Turpokäräjäillä Suomi Areena 2015 -tapahtumassa Porissa maanantaina 13. heinäkuuta 2015. Turpokäräjät käsitteli Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa. LEHTIKUVA Roni Rekomaa

    Kansainvälisen politiikan professori Tuomas Forsberg.

    ()

Professori Tuomas Forsbergin mukaan Venäjä testaa erityisesti perussuomalaisia ja ulkoministeri Timo Soinia.

Suomen ja Venäjän suhteiden jännitteisyydestä ei turvapaikanhakijoiden kasvanut määrä itärajalla Forsbergin mukaan välttämättä kerro.

– Venäjä haluaa toimillaan muistuttaa, että aiemmin se on hoitanut rajaa moitteettomasti, ja että kaikenlaisia riskejä on, jos välit eivät ole kunnossa. Tässä mielessä viesti on suunnattu erityisesti Soinille ja perussuomalaisille, Forsberg toteaa.

Soini sanoi perjantaina Lapissa, että turvapaikanhakijoiden laiton maahantulo itärajalla täytyy saada loppumaan. Ulkoministeri myös väläytti, että itäraja voidaan sulkea turvapaikanhakijoiden virran patoamiseksi, jos yhteisymmärrystä asiasta ei Venäjän kanssa löydy.

– Kyllä tämä sen sortin tilanne on, ettei tämä voi jatkua tai paheta. Sitten on kovempien keinojen aika, jos neuvotteluteitse ei päästä eteenpäin, Soini sanoi Ylen uutisten haastattelussa.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.