Verkkouutiset

SS: Keskustalle ei käy Fimean siirto takaisin Helsinkiin

Keskustalle ei käy Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimean pääpaikan siirtäminen takaisin Helsinkiin, kertoo Savon Sanomat.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Sosiaali- ja terveysministeri Hanna Mäntylä (ps.) esittää, että Fimean pääpaikka olisikin Kuopion sijasta Helsinki. Fimean siirto on ollut kiistanalainen jo vuosia.

Keskustan eduskuntaryhmä puheenjohtajansa Matti Vanhasen johdolla ilmoitti tiistaina, ettei se hyväksy esitystä. Keskustan mielestä jo kertaalleen tehty alueellistamispäätös on vietävä määrätietoisesti päätökseen.

Samoin kaikki Savo-Karjalan vaalipiirin kansanedustajat ilmaisivat yhteisellä kannanotollaan ”syvän pettymyksen” Mäntylän esitykseen ja vaativat sen muuttamista.

Kuopiolainen kansanedustaja Markku Rossi (kesk.) panee toivonsa alueellistamisen koordinaatioryhmään, joka kokoontuu maaliskuun lopussa. Ryhmällä on mahdollisuus esittää, että asia viedään käsiteltäväksi valtioneuvoston yleisistuntoon.

– Tämä asia on ratkaistava hallitustasolla, tämä ei voi olla pelkästään yhden ministerin ratkaistavissa, Rossi sanoo.

Kokoomuksen eduskuntaryhmä ei vielä tiistaina linjannut kantaansa asiaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)