SS: Keskustalle ei käy Fimean siirto takaisin Helsinkiin

Keskustalle ei käy Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimean pääpaikan siirtäminen takaisin Helsinkiin, kertoo Savon Sanomat.

  • LKS 20150331 LKS 20140425 LKS 20111011 Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimean tiloja Kuopiossa 11. lokakuuta 2011. Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimean alueellistaminen Kuopioon siirtyy tuonnemmaksi. Kaikki virat on tarkoitus siirtää Kuopioon vasta vuoteen 2018 mennessä. Aiemmin tavoite oli vuosi 2014. LEHTIKUVA / TIMO HARTIKAINEN

    Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimea siirron ympärillä on kohistu jo vuosia.

    ()

Sosiaali- ja terveysministeri Hanna Mäntylä (ps.) esittää, että Fimean pääpaikka olisikin Kuopion sijasta Helsinki. Fimean siirto on ollut kiistanalainen jo vuosia.

Keskustan eduskuntaryhmä puheenjohtajansa Matti Vanhasen johdolla ilmoitti tiistaina, ettei se hyväksy esitystä. Keskustan mielestä jo kertaalleen tehty alueellistamispäätös on vietävä määrätietoisesti päätökseen.

Samoin kaikki Savo-Karjalan vaalipiirin kansanedustajat ilmaisivat yhteisellä kannanotollaan "syvän pettymyksen" Mäntylän esitykseen ja vaativat sen muuttamista.

Kuopiolainen kansanedustaja Markku Rossi (kesk.) panee toivonsa alueellistamisen koordinaatioryhmään, joka kokoontuu maaliskuun lopussa. Ryhmällä on mahdollisuus esittää, että asia viedään käsiteltäväksi valtioneuvoston yleisistuntoon.

– Tämä asia on ratkaistava hallitustasolla, tämä ei voi olla pelkästään yhden ministerin ratkaistavissa, Rossi sanoo.

Kokoomuksen eduskuntaryhmä ei vielä tiistaina linjannut kantaansa asiaan.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.