Verkkouutiset

EU-parlamentti vaatii yhteistä strategiaa nuorten radikalisoitumisen estämiseksi

Euroopan parlamentti on hyväksynyt päätöslauselman radikalisoitumisen ja terroristijärjestöjen harjoittaman unionin kansalaisten värväyksen ennaltaehkäisemisestä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Euroopan parlamentti kehottaa laatimaan mustan listan eurooppalaisista jihadisteista ja jihadistiterrorismista epäillyistä henkilöistä. Lisäksi tarvittaisiin yhteinen ulkomaalaisten taistelijoiden määritelmä, jotta heidät voidaan asettaa syytteeseen heidän palattuaan EU:n alueelle.

EU-maiden olisi myös varmistettava, että kaikki EU:n alueelle palaavat vierastaistelijat määrätään oikeudellisen valvonnan ja tarvittaessa hallinnollisen pidätyksen alaisiksi syytetoimien aloittamiseen asti.

Päätöslauselmassa korostetaan tarvetta EU:n ulkorajojen järjestelmälliselle ja pakolliselle valvonnalle. Kansallisten viranomaisten ja Europolin välistä tiedonvaihtoa pitäisi tehostaa.

Terroristijärjestöihin liittymistä suunnittelevien kansalaisten passit olisi voitava takavarikoida ja heidän varansa jäädyttää. Lisäksi parlamentti esittää tukijärjestelmiä, joiden avulla perheet ja ystävät voisivat ilmoittaa radikalisoituneista henkilöistä.

Päätöslauselmassa korostetaan myös tarvetta lisätä kulttuurien välistä keskustelua syrjäytymisen ehkäisemiseksi.

Ääriajattelun leviämisen estämiseksi vankiloissa esitetään yhtenä mahdollisuutena radikalisoituneiden vankien erottamista muista vangeista.

Jäsenvaltioiden olisi parlamentin mielestä myös harkittava oikeustoimia niitä internetin ja sosiaalisen median yrityksiä tai palveluntarjoajia vastaan, jotka eivät noudata viranomaisten kehotusta poistaa laiton tai terrorismia ylistävä sisältö internetalustoiltaan.

Parlamentti hyväksyi ei-lakiasäätävän päätöslauselman äänin 548 puolesta, 110 vastaan ja 36 tyhjää.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)