Verkkouutiset

Komissio antoi esityksen ensi vuoden EU-budjetista

Euroopan komissio esitti keskiviikkona ensi vuodelle talousarvion, jossa maksumäärärahoja jaetaan yhteensä 143,5 miljardia euroa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Euroopan komission mukaan talousarvioesityksessä osoitetaan ensi vuonna 143,5 miljardia euroa maksumäärärahoja Euroopan talouden elvyttämiseen ja elinolojen parantamiseen Euroopassa ja sen ulkopuolella.

Varoilla on komission mukaan tarkoitus vauhdittaa innovointia, luoda työpaikkoja, vähentää jäsenvaltioiden ja alueiden välisiä kehityseroja, tehostaa muuttoliikepolitiikkaa ja vahvistaa EU:n roolia maailmassa.

Lähes puolet talousarviosta eli 66,58 miljardia euroa on tarkoitus käyttää kasvun, työllisyyden ja kilpailukyvyn edistämiseen.

Talousarvioehdotuksessa osoitetaan esimerkiksi 500 miljoonaa euroa maksumäärärahoja Euroopan strategisten investointien ESIR-rahastoon.

Budjetista ja henkilöstöstä vastaavan Euroopan komission varapuheenjohtajan Kristalina Georgievan mukaan veronmaksajien rahojen järkevä käyttö on nykypäivän taloudessa tärkeämpää kuin koskaan aikaisemmin.

– Vuoden 2016 talousarviolla tuetaan talouden elpymistä investoimalla kasvuun ja työllisyyteen ja autetaan vastaamaan muuttoliikkeen kaltaisiin ulkoisiin haasteisiin. Tarkoituksenamme on keskittyä kiireellisimpiin tarpeisiin Euroopassa ja pyrkiä parhaisiin mahdollisiin tuloksiin, Georgieva kertoo komission tiedotteessa.

Komission esitys toimitetaan Euroopan parlamentille ja EU:n jäsenvaltioille, jotka yhdessä päättävät lopullisesta talousarviosta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)