Verkkouutiset

EU pitää ylimääräisen huippukokouksen, jos pakolaisneuvottelut kaatuvat maanantaina

Donald Tusk perää EU-mailta solidaarisuutta ja yhtenäisyyttä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

EU järjestää päämiesten ylimääräisen huippukokouksen vielä syyskuun aikana, jos EU-maat eivät maanantaina pääse sopuun turvapaikanhakijoiden sisäisistä siirroista. Asiasta kertoo Eurooppa-neuvoston presidentti Donald Tusk Twitter-tilillään.

– Jos sisäministerit eivät maanantaina osoita solidaarisuutta ja yhtenäisyyttä pakolaisasiassa, kutsun koolle ylimääräisen huippukokouksen syyskuussa, Tusk kirjoittaa.

EU-komissio on esittänyt, että Italiaan, Kreikkaan ja Unkariin saapuneista turvapaikanhakijoista sijoitetaan muihin EU-maihin yhteensä 160 000 hakijaa. Ehdotus jakaa jäsenmaiden mielipiteitä.

Suomi ilmoitti tänään, että se hyväksyy komission ehdotuksen ja ottaa vastaan 2 400 ylimääräistä turvapaikanhakijaa. Heidän lisäkseen Suomeen odotetaan tänä vuonna saapuvan jopa 30 000 hakijaa.

Suomea edustaa maanantaina Brysselissä sisäministeri Petteri Orpo (kok.).

Tusk sanoo olevansa toiveikas.

– Keskusteltuani jäsenmaiden edustajien kanssa viime päivinä, olen toiveikkaampi siitä, että olemme lähempänä konsensusta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)