Verkkouutiset

EU:n laitaoikeisto ja -vasemmisto yhdistivät voimansa Ukraina-apua vastaan

Merja Kyllönen oli ainoa suomalainen, joka vastusti tukipakettia.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

EU-parlamentin oikeisto- ja vasemmistopuolueet äänestivät vastaan, kun EU-parlamentti viime viikolla käsitteli Ukrainalle annettavan 1,8 miljardin euron tukipaketin. EU hyväksyi paketin äänin 492–107.

Tukipaketti koostuu lainoista, ja sen tarkoitus on auttaa sotaa käyvän Ukrainan talous kuntoon.

Äänestysjakauman selvitti Votewatch.eu.

Lähes kaikki vastaan äänestäneet mepit edustavat EU:n laitavasemmistoa tai -oikeistoa. Keskustaoikeistossa vastaan äänesti yksi latvialainen meppi ja sosiaalidemokraattien ryhmässä yksi italialainen ja bulgarialainen.

Oikeistolaisista Ukraina-apua vastusti äänesti euroskeptinen EFDD. Ryhmän rungon muodostavat Britannian Ukip-puolue ja Italian Viiden tähden liike. Perussuomalaiset kuuluivat Ukipin kanssa samaan ryhmään vuoteen 2014 saakka, mutta vaihtoivat ryhmää EU-vaalien jälkeen.

Vasemmistoryhmässä (GUE/NGL) vain yksi ruotsalaismeppi antoi tukensa lakiesitykselle. Suomalainen Merja Kyllönen (vas.) vastusti Ukrainalle annettavaa tukea. Hän oli EU-parlamentin ainoa suomalainen, joka äänesti vastaan.

ECR-ryhmä, jossa perussuomalaiset istuvat, hajosi äänestyksessä. Enemmistö äänesti Ukrainan tuen puolesta. Jussi Halla-aho (ps.) äänesti puolesta, Sampo Terho (ps.) ei osallistunut äänestykseen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)