Verkkouutiset

Tyrmäys kaavailluille muutoksille kouluihin – ”vaikuttaa enemmän hölmöläisten peitonjatkamiselta”

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja pitää koulujen byrokratiaa purkavia hallituksen esityksiä koululaisten hyvinvointia heikentävinä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kansanedustaja, kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah pitää hallituksen esitystä kuntien velvoitteiden karsimisesta vastuuttomana.

Hallitus aikoo hänen mukaansa karsia kuntien lakisääteisiä tehtäviä ja velvoitteita muun muassa tekemällä koulujen järjestyssäännöt vapaaehtoisiksi, poistamalla velvollisuuden laatia suunnitelman lasten suojaamiseksi väkivallalta ja kiusaamiselta sekä helpottamalla koulusta erottamista. Kunnilta ei myöskään enää edellytettäisi lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelmaa.

– On mahdoton uskoa, että yhteiskunta säästää lasten ja nuorten hyvinvointia edistävien toimien heikentämisellä. Päinvastoin kouluhyvinvoinnin parantamiseen tähtääviä toimenpiteitä pitäisi vahvistaa, Essayah arvioi tiedotteessaan.

Hänen mukaansa kouluterveyskyselyissä iso osa nuorista kokee, ettei kouluissa kiusaamiseen puututa riittävästi. Kiusaamisen kustannukset ovat Essayahin mukaan välillisiä ja näkyvät niin kiusatun kuin kiusaajankin elämässä esimerkiksi psyykkisinä ja fyysisinä ongelmina, poissaoloina ja koulupudokkuutena.

– Jos kiusaaja saa jatkaa kenenkään siihen puuttumatta, on iso riski, että hän käyttäytyy aggressiivisesti myöhemminkin.

VTT on Essayahin mukaan arvioinut jokaisen syrjäytyneen nuoren maksavan elämänsä aikana yhteiskunnalle noin 1,2 miljoonaa euroa.

– Turhan byrokratian karsiminen kunnista on kannatettavaa, mutta tämä vaikuttaa enemmän hölmöläisten peitonjatkamiselta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)