Verkkouutiset

Sari Essayah: Hallitus hötkyilee kabotaasikuljetuksissa

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja, kansanedustaja Sari Essayah esittää hallitukselle kansallisten kabotaasisäännösten kumoamisen lykkäämistä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Hän esittää lykkäämistä, kunnes EU:n komission valmistelema ns. maaliikennepaketti valmistuu.

Nykylainsäädännön mukaan Suomessa saa suorittaa enintään kymmenen kuljetusta kolmessa kuukaudessa samalla autolla. Yhtenä kuljetuksena pidetään yhtä kuorman purkamista.

Sari Essayahin mielestä hallitus hötkyilee kansallisten kabotaasisäännösten purkamisessa ja aiheuttaa arvaamattomia vaikutuksia kotimaiselle kuljetuselinkeinolle.

– Kabotaasin eli toisen maan alueella tapahtuvaa sisäisen liikenteen tilapäisyyden ja kuljetusten määritelmää ei ole EU-asetuksessa säännelty, minkä vuoksi Suomi on tarkentanut niitä kansallisella lailla. Nyt komissio on vasta haastanut Suomen kansalliset täsmennykset, kun hallitus jo kiirehtii purkamaan ne. Eikö olisi viisasta odottaa komission esitystä maaliikennepaketista, jossa tähänkin asiaan haetaan laajempaa ratkaisua, Essayah kysyy.

Hänen mukaansa eduskunnalle annettu hallituksen muutosesitys tulee vaikeuttamaan suomalaisten kuljetusyritysten kilpailuedellytyksiä ja kiihdyttää kuljetusmarkkinoiden harmaata taloutta.

Sari Essayah huomauttaa, että jo nyt halvemman palkkatason maista tulevat yritykset jättävät Suomen työlainsäädännön ja palkkauksen noudattamatta, vaikka kabotaasikuljetuksissa sitä edellytetään.

– Tämä syö myös suomalaisen rehellisen yrittäjän leivän. Maanteiden tavaraliikenne on myös merkittävä verojen maksaja, ja kummallista, ettei hallitus halua edes verokertymäänsä varmistaa, hän moittii

Sari Essayah ihmettelee, miksi hallitus leikkii taas EU:n mallioppilasta, ja vaarantaa kuljetuselinkeinon mahdollisuudet. Suomi voisi hänen mukaansa hyvin vedota komissioon lisäajan saamiseksi ainakin maantiepaketin valmistumiseen saakka.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)