Verkkouutiset

Sari Essayah haluaisi siirtää maakuntavaalit eduskuntavaalien yhteyteen

Kristillisdemokraattien puheenjohtajan mukaan maakuntavaalit tulevat eteen liian nopeasti.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja, kansanedustaja Sari Essayah esittää maakuntavaalien ajankohdan siirtämistä. Vaaleja koskevien lakien valmistuminen ei hänen mielestään täytä Euroopan neuvoston suosituksia.

Essayah puhui Kristillisdemokraattien puoluevaltuuston kokouksessa lauantaina Kouvolassa.

– Maakuntavaaleja koskevien lakien käsittely on eduskunnassa levällään, samoin kuin sote-uudistuksen. Euroopan neuvosto suosittaa, että vaaleja koskevan lainsäädännön tulisi olla valmiina vuotta ennen vaaliajankohtaa. Ensimmäiset maakuntavaalit on tarkoitus järjestää 28.1.2018 presidentinvaalien ensimmäisen kierroksen yhteydessä, joten ollaan pahasti myöhässä. Vaalirahoituslain mukainen vaaliaika alkaa 6 kuukautta ennen vaaleja, mutta onko meillä lainsäädäntöäkään silloin, ihmetteli Essayah puoluevaltuustolle.

– Lisäksi koko esitykseen sisältyy hallituksen sisäinen riski, koska se on koplannut maakunta- ja sote-uudistuksen. Uskalletaanko maakuntalakeja hyväksyä, kun sote-uudistuksen kanssa ollaan vielä enemmän myöhässä?

Essayahin mukaan järkevintä olisi tässä tilanteessa antaa eduskunnan tehdä lainsäädäntötyönsä rauhassa ja siirtää maakuntavaalien ajankohtaa tarvittaessa jopa eduskuntavaalien yhteyteen.

– Nyt aloittava maakuntahallinto toimisi sinne saakka ns. siirtymäajanhallintona, vetosi Essayah hallitukseen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)