Ortodoksisesta kirkosta erosi viime vuonna huomattavan moni

Ortodoksisesta kirkosta erosi vuonna 2015 yli 700 suomalaista.

  • LKS 20140628 Ortodoksinen katedraali Tiraspolissa Transnistriassa 25. kesäkuuta 2014. Venäjän arkkipiispa Kirill on lahjoittanut kirkolle pyhimysikonin, joka muistuttaa huomattavan paljon itse Kirilliä. LEHTIKUVA Jussi Nukari

    Ortodoksisesta kirkosta on erottu vilkkaasti.

    ()

Ortodoksisesta kirkosta erosi vuoden 2015 aikana 727 suomalaista. Eroakirkosta.fi-palvelun tiedotteen mukaan tämä on toiseksi suurin määrä kymmeneen vuoteen.

Ennätysmäärä ortodokseja erosi vuonna 2014. Nyt eroajia oli vajaa viides vähemmän.

Luterilaiseen kirkkoon verrattuna määrä näyttää pieneltä, mutta ortodokseja on luterilaisia vähemmän. Suhteellisesti katsoen molemmista valtionkirkoista erotaan likimain yhtä vilkkaasti.

Merkittävin ero on sukupuolijakaumassa. Ortodokseista eronneista 53 prosenttia oli naisia. Luterilaisilla osuudet ovat päinvastoin, naisia oli 46 prosenttia. Eroajien keski-ikä on ortodokseilla noin kaksi vuotta luterilaisia eroajia enemmän.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.