Verkkouutiset

Euroopan keskustaoikeiston nuorilta ”ei” Turkin viisumivapaudelle

Turkin palautussopimusta kritisoiva KD Nuorten aloite hyväksyttiin viikonloppuna Euroopan kansanpuolueen nuorisojärjestössä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kristillisdemokraattisten Nuorten aloitteessa toivottiin, ettei Euroopan unioni hyväksy Turkin viisumivapautta, mikäli maa ei täytä sille asetettuja sopimusehtoja. Aloite hyväksyttiin suurimman europuolueen, Euroopan kansanpuolueen EPP:n nuorisojärjestö Youth EPP:n kokouksessa Bukarestissa, ja se lähetetään myös Euroopan komissiolle.

Euroopan unionin ja Turkin valtionjohtajat ovat sopineet viime maaliskuussa siirtolaisten ja pakolaisten palautussopimuksesta.

– Kyseiseen sopimukseen sisältyi viisumivapaus turkkilaisille, mikäli Turkki täyttää sille asetetut 72 ehtoa, KD Nuoria Youth EPP:n kokouksessa edustanut Juha Richter sanoo. Euroopan parlamentti äänestää Turkin viisumivapaudesta lähiaikoina.

Turkin presidentti Recep Tayyip Erdoğan on ilmoittanut, ettei Turkki ole valmis muuttamaan kiisteltyä terrorisminvastaista lainsäädäntöä, kuten Euroopan unionin asettamat ehdot edellyttäisivät.

KD Nuorten mielestä palautussopimuksen vaikutus siirtolaiskriisissä on myös kyseenalaista. Tilastotietojen perusteella Balkanin maiden rajojen vahvistaminen on hillinnyt siirtolaisten tuloa Euroopan unioniin.

Transparency International –järjestön mukaan esimerkiksi korruption suhteen Turkin tilanne ei ole parantumassa.

– Viisumivapaus olisi tässä tilanteessa suuri riski Euroopan unionille ja sen jäsenmaille, erityisesti kun Turkki välttelee vastuutaan, Richter sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)