Verkkouutiset

Keskustaoikeisto saa selvän enemmistön EU-komissiosta – pula naisista ei helpota

Junckerin tiimiin on tulossa selvästi vähemmän naisia kuin nykykomissioon.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Keskustaoikeistolainen EPP-ryhmä saa ainakin 14 komissaaria tulevaan EU-komissioon, kertoo Euractiv. 24 EU-maata on nimennyt ehdokkaansa ja 4 maata nimeää heidät kuun loppuun mennessä.

Jokainen 28 EU-maasta saa yhden komissaarin. Komission puheenjohtaja on luxemburgilainen Jean-Claude Juncker.

Edellisessä komissiossa, joka jättää tehtävänsä tänä vuonna, EPP-läisiä komissaareja oli 13, sosiaalidemokraatteja 7 ja liberaaleja 8. Tulevaan komissioon on toistaiseksi nimitetty 6 sosiaalidemkraattia ja 3 liberaalia.

Belgia, Kypros, Tanska ja Hollanti eivät ole vielä nimenneet omia ehdokkaitaan.

Nykyisessä komissiossa on 19 miestä ja 9 naista, mutta tulevaan komissioon miehet saavat enemmistön: toistaiseksi vain neljä maata on ilmoittanut tehtävään miehen. Slovenia on antanut Junckerille listan nimiä, joista hän voi valita. Listalla on kaksi naista.

Juncker on luvannut painavat salkut niille maille, jotka nimeävät tehtävään naisen. Bulgarian Kristalina Georgieva on saamassa EU:n ulkopoliittisen edustajan tehtävän, jota nyt hoitaa Britannian Catherine Ashton.

Nykyisestä komissiosta jatkavat Georgievan lisäksi Ruotsin Cecilia Malmström, Itävallan Johannes Hahn, Saksan Günther Oettinger, Kroatian Neven Mimica, Romanian Dacian Cioloş, Slovakian Maroš Šefčovič ja mahdollisesti Tanskan Connie Hedegaard.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)