Verkkouutiset

”Arvioitu laskennallinen energiankulutus ei välttämättä vastaa lainkaan todellisuutta”

Keskustan kansanedustajan, eduskunnan ympäristövaliokunnan jäsenen Mirja Vehkaperän mielestä nykyinen energiatodistus on turha ja kallis.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Kansalaiset ja asiantuntijat eivät ole olleet oletetustikaan tyytyväisiä viime kesäkuussa voimaantulleeseen lakiin energiatodistuksista. Tänään eduskunnan käsittelyyn pääsee kansalaisaloite, jonka tavoite on tehdä kiinteistöjen energiatodistusten tekemisestä yksinkertaisempaa ja halvempaa, Mirja Vehkaperä toteaa.

Hänen mielestään kotitalouksien energiamäärän seuraaminen pitää perustua todelliseen kulutukseen.

– Arvioitu laskennallinen energiankulutus ei välttämättä vastaa lainkaan todellisuutta. Energiatodistuslaki laittaa varsinkin vanhojen ja pienten kiinteistöjen omistajat kohtuuttoman vaikeaan tilanteeseen. Mummonmökkien arvo voi laskea silmänräpäyksessä, Mirja Vehkaperä sanoo.

– Jokainen pientalossa asuva tietää kyllä energiankulutuksensa, ja pyrkii sitä vähentämään. Kalliilla ja byrokraattisella paperisodalla ei kannusteta ketään säästämään energiaa eikä ympäristöä, hän jatkaa.

Vehkaperä sanoo kannattavansa lämpimästi kansalaisaloitteessa esitettyjä muutoksia energiatodistuslakiin.

– Energiatodistus, joka perustuu todelliseen kulutukseen, olisi huomattavasti halvempi ja totuudenmukaisempi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)