Verkkouutiset

EN huolissaan lehdistönvapaudesta – toimittajia kuolee etenkin Venäjällä

Euroopan neuvoston parlamentaarinen yleiskokous korostaa sanan- ja lehdistönvapauden merkitystä demokratian ja oikeusvaltion kulmakivenä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Yleiskokouksen käsittelyssä oli neuvoston kulttuuri-, tiede-, kasvatus- ja mediakomitean raportti lehdistönvapaudesta Euroopassa. Raportti on ollut työn alla lähes kaksi vuotta, mutta sen aihe muuttui entistäkin ajankohtaisemmaksi ranskalaislehti Charlie Hebdon toimitukseen tehdyn terroristihyökkäyksen takia.

Raportin mukaan Euroopan neuvoston jäsenmaissa oli ennen Pariisin hyökkäystä kuollut kahden vuoden aikana 15 toimittajaa, joista kahdeksan sai surmansa Venäjällä ja viisi Ukrainassa.

Euroopan neuvoston Suomen valtuuskunnan jäsen, kansanedustaja Anne-Mari Virolainen (kok.) viittasi keskustelussa Toimittajat ilman rajoja -järjestön ylläpitämään lehdistönvapautta kuvaavaan tilastoon, jossa kärkipaikkoja pitävät Suomi, Hollanti ja Norja.

– Valitettavasti myös joissain Euroopan neuvoston jäsenmaissa on menty huonompaan suuntaan säätämällä median toimintaa rajoittavia lakeja. Toimintavapauden turvaaminen toimittajille ja medialle on kuitenkin tärkeää, jotta ihmiset voivat luottaa vapaaseen tiedonvälitykseen, Virolainen painotti.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)