Verkkouutiset

”Palkkatasoon liittyvät kysymykset eivät kuulu EU-tasolle”

Keskustan kansanedustaja ja eurovaaliehdokas Elsi Katainen ei veisi työlainsäädännön ja sosiaaliasioiden päätösvaltaa nykyistä enempää EU-tasolle.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kansanedustaja ja eurovaaliehdokas Elsi Katainen (kesk.) ei hyväksy, että työlainsäädännön ja sosiaaliasioiden päätösvaltaa vietäisiin nykyistä enemmän EU-tasolle.

Eurooppalaista hyvinvointiyhteiskuntaa voidaan Elsi Kataisen mukaan tukea esimerkiksi vahvistamalla vähimmäisvaatimuksia työlainsäädännössä. ”Mutta mitään uutta EU-rahoitusta sosiaalisten asioiden hoitamiseksi tai työttömyyden hoitamiseksi ei pidä mennä luomaan”, hän sanoo tiedotteessaan.

”Usein tasa-arvon edistäminen yhdistetään esimerkiksi sosiaaliturvaan, mutta EU-tasolla keskittyisin itse sukupuolten väliseen tasa-arvoon tai vaikkapa terveyden edistämiseen. Palkkatasoon liittyvät kysymykset eivät myöskään kuulu EU-tasolle, vaan niiden pitää olla suomalaisten työmarkkinaosapuolten hyppysissä.”

Elsi Kataisen mielestä työn ja kasvun luominen ovat parasta sosiaalista politiikkaa, jota EU voi ja jota sen kuuluu hoitaa.

”Esimerkiksi veroparatiisien ja veronkierron vastainen toiminta on mitä parhain tapa hoitaa EU:n sosiaalista ulottuvuutta. Niistä jäsenmaat saisivat äkkiä miljardeja euroja köyhyyden torjuntaan, työttömyyden selättämiseen ja kansalaisten eriarvoistumiskehityksen taittamiseen”, hän arvioi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)