EK on yhä valmis neuvottelemaan yhteiskuntasopimuksesta

Elinkeinoelämän keskusliitto on valmis selvittämään mahdollisuuksia neuvotella työmarkkinaosapuolten kesken sovittavasta ratkaisusta.

  • LKS 20160119  LKS 20151212 EK:n toimitusjohtaja Jyri Häkämies vastaamassa tiedostusvälineiden kysymyksiin yhteiskuntasopimusneuvotteluiden päätyttyä Elinkeinoelämän Keskusliiton EK:n tiloissa Etelärannassa Helsingissä maanantaina 30. marraskuuta 2015. Yhteiskuntasopimusneuvottelujen tilannetta arvioidaan seuraavan kerran keskiviikkona. STR / LEHTIKUVA Roni Rekomaa

    Jyri Häkämies

    ()

Elinkeinoelämän keskusliitto EK kertoo suhtautuvansa myönteisesti ajatukseen, että työmarkkinoilla vielä selvitetään mahdollisuudet aloittaa tiiviit neuvottelut hallituksen kilpailukykypaketin korvaamiseksi työmarkkinaosapuolten kesken sovittavalla ratkaisulla.

– EK on suhtautunut koko ajan positiivisesti yrityksiin hakea hallituksen lakipaketille korvaava vaihtoehto, kertoo EK:n toimitusjohtaja Jyri Häkämies järjestön tiedotteessa.

Hän mielestään Suomi ja suomalaiset tarvitsevat nyt päätöksiä, joilla saadaan suomalainen työ paremmin menestymään. Hän muistuttaa, että Suomen talouden tila on äärimmäisen vakava.

– Meidän tulee hakea aktiivisesti ratkaisuja suomalaisen työn kilpailukyvyn parantamiseksi, investointien vauhdittamiseksi ja sitä kautta myönteistä käännettä työllisyyteen, Häkämies painottaa.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.