Verkkouutiset

Eläkkeensaajat toivovat lähipalvelujen täydentämistä uusilla järjestämistavoilla

Eläkkeensaajien Keskusliiton EKL:n mukaan sote-lain valmistelussa pitää kiinnittää huomiota erityisesti vanhuspalvelujen turvaamiseen ja asemaan tulevaisuudessa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

EKL:n sosiaalipoliittinen asiantuntija Tarja Pajusen mukaan sote-uudistuksesta ja sen hallintorakenteista puhuttaessa on keskityttävä siihen, että ikäihmisten sosiaali- ja terveyspalvelut ovat läheltä saavutettavia, määrältään riittäviä ja laadukkaita sekä kohtuullisen hintaisia.

– Asiakasmaksujen tulee olla kohtuullisia ja maksukattojen yhdistämisen mahdollisuuksiin tulee paneutua. Asiakasmaksut eivät saa enää nousta, Pajunen vaatii EKL:n tiedotteessa.

EKL on vastikään antanut sosiaali- ja terveysministeriölle lausuntonsa hallituksen linjauksista itsehallintoaluejaon perusteiksi ja sote-uudistuksen askelmerkeiksi.

Sote-uudistuksessa tulee EKL:n mukaan varmistaa peruspalvelujen yhdenvertainen saatavuus eri puolilla Suomea. Erityisesti harvaan asutuissa kunnissa pitää järjestön mielestä luoda uusia palvelujen järjestämistapoja täydentämään tärkeitä lähipalveluja.

EKL muistuttaa myös, että kuntatasoisen lähipalveluiden hallinnoinnin ja ihmistä lähellä olevien tarpeiden merkitys kasvaa, kun hallitusohjelmassa korostetaan vanhusten kotihoidon ensisijaisuutta ja laitoshoidon vähentämistä.

Lisäksi vanhusneuvostojen asema, tehtävät ja toimintaedellytykset tulee EKL:n mukaan turvata kunnissa kuntalain mukaisina sote-uudistuksen jälkeen. Myös perustettaville maakuntahallintotasoille pitää asettaa vanhusneuvosto.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)