Verkkouutiset

EK: Hallituksen esitys määräaikaisista työsuhteista parantaa mahdollisuuksia työllistää

Elinkeinoelämän keskusliiton mielestä hallituksen esitys määräaikaisten työsuhteiden tekemisestä ilman erityistä syytä parantaa yritysten mahdollisuuksia työllistää.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

EK:n mielestä hallituksen esitys määräaikaisten työsuhteiden tekemisestä ilman erityistä syytä parantaa yritysten mahdollisuuksia työllistää. Järjestö uskoo myös, että koeajan pidentäminen ja takaisinottovelvollisuuden lyhentäminen helpottavat työllistämistä.

EK toivookin hallituksen vievän mahdollisimman nopeasti uudistukset eduskunnan hyväksyttäväksi.

Johtaja Ilkka Oksala EK:sta arvioi, että työsopimuslakiesitykset olisivat voineet olla jopa rohkeampia.

– Hallitusohjelmassa todetaan, että hallitus tekee mahdolliseksi alle vuoden määräaikaisen työsuhteen solmimisen ilman eri perustetta. Esityksessä on kuitenkin rajoitus, jonka mukaan määräaikaisen työllistämissopimuksen käyttö ei ole sallittua, mikäli työvoiman tarve voidaan arvioida pysyväksi. Rajaus voi haitata työllistymistä ja on sitä paitsi hallitusohjelman vastainen, Oksala huomauttaa.

EK:n mielestä koeajasta olisi voitu työllisyyden vuoksi tehdä pidempi kuin kuusi kuukautta. Työntekijän pitäisi myös pystyä sopimaan ehdotusta vapaammin takaisinotostaan irtisanomisen yhteydessä.

Lue myös:

Palkansaajajärjestöt eivät hyväksy hallituksen esitystä määräaikaisista työsuhteista

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)