Verkkouutiset

Eero Suutari Terrafamesta: Sääli, jos panostukset menevät hukkaan

Kokoomuksen kansanedustaja Eero Suutari pitää Terrafamen tilanteen kehittymisen suuntaa erittäin ikävänä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Hallitus on antamassa kaivokselle puoli vuotta armonaikaa. Mikäli ulkopuolista teollista sijoittajaa ei löydy puolen vuoden aikana, toiminta ajetaan lopullisesti alas.

– Tilanne on Kainuun kannalta erittäin ikävä, mikäli sijoittajia ei löydy. Aluetalouden ja työpaikkojen osalta pelissä on paljon, Eero Suutari sanoo tiedotteessaan.

– On toki selvää, ettei valtio voi laittaa loputtomasti rahaa yksittäiseen yhtiöön, oli se kuinka tärkeä tahansa. Asiassa on päästävä eteenpäin kohti normaalia markkinataloutta.

Suutari arvioi, että yleinen taloustilanne ja raaka-aineiden hinnat ovat Terrafamen osalta haastavia. Myös ympäristövaikutusarvioinnit ovat jääneet suppeiksi ja heijastuvat ympäristöluvan saamiseen tulevaisuudessa. Itse kaivostoiminnan ylösajo on kuitenkin ollut lupaavaa. Alkuvuoden tulokset ovat jopa ennakoitua parempia.

– Olisi sääli, jos tehdyt valtavat panostukset menisivät hukkaan. On syytä toivoa, että ulkopuolinen sijoittaja löytyy, Suutari toteaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)