Verkkouutiset

Eero Lehti Vapaavuori-uutisesta: ”En täysin yllättynyt”

Kansanedustaja Eero Lehti kertoo osanneensa odottaa, että Jan Vapaavuori olisi hakeutumassa toisiin tehtäviin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kansanedustaja Eero Lehti (kok.) kertoo, ettei ”täysin yllättynyt” eilen julkitulleesta uutisesta, jonka mukaan elinkeinoministeri Jan Vapaavuori (kok.) olisi hakeutumassa Euroopan Investointipankin johtotehtäviin. Asiasta kertoi ensin Yle.

– Kun puheenjohtajavaali oli ohi, sanoin hänelle, että hänen aikansa vielä jonain päivänä tulee, kehotin kestämään tappion ja kehittämään omaa toimintaansa, kertoo Lehti.

Vapaavuoren kiinnostus Euroopan Investointipankin varapääjohtajuudesta tuli Lehdelle kuitenkin ylllätyksenä. Hän oletti Vapaavuoren olevan kiinnostunut mahdollisesti Helsingin kaupunginjohtajan tehtävästä tai hakeutuvan johonkin isoon, kansainvälistyvään valtion omistamaan yhtiöön.

Lehti kehuu vuolaasti Vapaavuoren ministerinpätevyyttä:

– Minun arvioni mukaan hän on ollut kokoomuslaisista taitavin, energisin ja hallinnut oman alansa erinomaisen hyvin.

Lehti myöntää suoraan, että Vapaavuoren lähtö syyskuussa ja mahdollinen poisjäänti tätä ennen eduskuntavaaleista olisi kokoomukselle ilman muuta ”lyhyellä tähtäimellä tappio”.

– Pidemmällä tähtäimellä toivon, että hänestä tulee sellainen, jota voidaan tiukan paikan tullen hyödyntää koko valtion tasolla, Lehti näkee.

Lehti näkisi Vapaavuoren mielellään joskus tulevaisuudessa myös kokoomuksen puheenjohtajana.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)