Verkkouutiset

Kokoomusedustaja ehdottaa uusia vaaleja heti – ”kylmän rauhallisesti”

Kokoomuksen kansanedustajista löytyy heitä, joiden mielestä eduskuntavaalit voisi pitää jo nyt.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Uudessa Nykypäivässä kokoomuksen kansanedustajat kommentoivat väsymistä tempoilevaan hallitusyhteistyöhön SDP:n kanssa.

Helsingin Sanomat uutisoi maanantaina kyselystään, jossa kokoomuksen kannatus nousi 22,1 prosenttiin. Sillä puolue saisi Verkkouutisten laskelmissa 47 kansanedustajaa.

– Taktisesti tässä voisi ajatella ihan kylmän rauhallisesti, että kun kannatusmittaukset ovat tällä tasolla, niin uusiin vaaleihin, kokoomuksen kansanedustaja Eero Lehti sanoo.

– Pöytä puhtaaksi ja vaalien jälkeen sellainen hallitus, joka kykenee hoitamaan kilpailukyvyn, hän toteaa.

Eero Lehden tilannekuva Suomen taloudesta on lohduton. Suomi on menettänyt kilpailukykyään, ja korjaavia toimia on vaikeampi tehdä kuin 1990-luvun kriisissä kiinteän valuuttakurssin oloissa. Sisäinen devalvaatio on hankala rasti.

Kansanedustaja kaipaisi Saksan paikallisen sopimisen joustovaraa Suomeen. Ruotsissa pääomaa suojellaan, kun Suomessa sitä Lehden mukaan vihataan.

Eero Lehden mukaan pk-yritysten työllistämisen kynnystä ja kustannuksia on alennettava. Hän vaatii lainsäädäntömuutoksia, jotta eläkerahastojen varat saataisiin tukemaan yritysrahoitusta Suomessa.

– Meidän pitää saada eläkerahastojen ulkomailla olevasta sadasta miljardista ainakin puolet Suomeen. Se raha on alun perin tarkoitettu kotimaisen yritystoiminnan kasvun rahoittamiseen.

Lehden mielestä on ”kansallista typeryyttä”, että pk-yritysten lainoitus on vakavaraisuuslaskelmassa lähes nollan arvoista. Se käy perusteeksi pitää näpit irti lainoituksesta.

”Voisi olla näin”

Myös kokoomuksen varapuheenjohtaja Anne-Mari Virolainen puntaroi myönteisesti kysymystä ennenaikaisista vaaleista.

– Kysymys kuuluu, saisimmeko paremmin läpi tavoitteemme siinä toisessa koalitiossa. Vastaus on, että voisi olla näin. Luulen, että aika monelle kokoomuslaiselle sopisivat ennenaikaiset vaalit. Ja varsinkin istuville kansanedustajille, Anne-Mari Virolainen sanoo.

– Sanon suoraan, että minulle ongelmanratkaisu on keskustalaisten kanssa helpompaa. Sipilän talouspoliittiset linjaukset ovat lähellä kokoomusta, Virolainen summaa.

Jyväskyläläinen kansanedustaja Sinuhe Wallinheimo sen sijaan ei näe tarvetta aikaistaa vaaleja. Ne ovat jo muutoinkin vain kahdeksan kuukauden päässä.

– Toki näillä gallupeilla vaalit ei olisi kokoomukselle katastrofi, mutta emme me halua jättää leikkiä kesken.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)