Verkkouutiset

Kaikki eduskuntapuolueet tuomitsevat vihapuheen: Syyttömiä ei saa syyllistää

Pääministeri Juha Sipilä keskusteli eduskuntapuolueiden ja Sinisen tulevaisuuden puheenjohtajien kanssa keskiviikkona Kesärannassa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Juha Sipilä (kesk.) oli kutsunut eduskuntapuolueiden puheenjohtajat ja Sininen tulevaisuus -yhdistyksen puheenjohtajan Kesärantaan keskustelemaan Suomen turvallisuudesta Turun terrori-iskun jälkeen.

Keskustelun jälkeen valtioneuvoston kanslia lähetti lyhyen tiedotteen, jonka olivat allekirjoittaneet kaikki eduskuntapuolueiden puheenjohtaja sekä Sinisen tulevaisuuden puheenjohtaja.

Tiedotteen mukaan puheenjohtajat olivat käyneet rakentavan keskustelun ja päivittäneet tilannekuvan sisäisestä turvallisuudesta ja kansalaisten huolista.

”Esitämme vetoomuksen rauhallisen, tosiasioihin perustuvan ja kunnioittavan keskustelun puolesta. Syyttömiä ei saa syyllistää. Luotamme suomalaisen oikeusvaltion toimivuuteen ja viranomaisten toimintaan. Olemme sitoutuneet sen jatkuvaan parantamiseen. Tuomitsemme jyrkästi terrorismin kaikissa muodoissaan sekä kaikenlaisen väkivallan ja vihapuheen. Sitoudumme omien puolueiden edustajina huolehtimaan Suomen turvallisuuden ja yhtenäisyyden rakentamisesta ja keskustelemaan siitä säännöllisesti yhdessä”, tiedotteessa todetaan.

Tiedotteen olivat allekirjoittaneet Juha Sipilä pääministerin ja keskustan puheenjohtajan ominaisuudessa, kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo, Sininen tulevaisuus -yhdistyksen puheenjohtaja Sampo Terho, SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne, perussuomalaisten varapuheenjohtaja Laura Huhtasaari, vihreiden puheenjohtaja Touko Aalto, vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson, RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson ja kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)