Verkkouutiset

Brexit-neuvotteluissa tärkeää EU-kansalaisten asema ja Britannian taloussitoumukset

Eduskunnan suuri valiokunta sai perjantaina selvityksen Brexit-neuvotteluihin valmistautumisesta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ulkoministeri Timo Soini (ps.) antoi perjantaina eduskunnan suurelle valiokunnalle ennakkoselvityksen ensi viikon torstaina pidettävästä EU:n yleisten asioiden neuvoston kokouksesta.

Neuvosto valmistelee 29. huhtikuuta pidettävää Eurooppa-neuvostoa, jossa päämiesten on tarkoitus hyväksyä suuntaviivat, joiden perusteella EU neuvottelee erosopimuksesta Britannian kanssa.

Soini kertoi eduskuntatiedotuksen mukaan, että luonnokset suuntaviivoiksi ovat Suomen hyväksyttävissä. Suomelle tärkeitä tavoitteita Brexit-neuvotteluissa ovat EU-kansalaisten aseman turvaaminen sekä Britannian vastuu EU-jäsenenä tekemistään taloudellisista sitoumuksista.

Samalla Soini korosti, että neuvottelut on käytävä ratkaisuhakuisesti revanssihengen sijaan. Hän totesi myös EU:n kannan, jonka mukaan erosta on sovittava ennen uuden suhteen määrittelyä. Hän kuitenkin huomautti, ettei rajaa voi vetää veitsellä leikaten.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)