Brexit-neuvotteluissa tärkeää EU-kansalaisten asema ja Britannian taloussitoumukset

Eduskunnan suuri valiokunta sai perjantaina selvityksen Brexit-neuvotteluihin valmistautumisesta.

  • LKS 20170421 Perussuomalaisten puheenjohtaja, ulkoministeri Timo Soini eduskunnan täysistunnossa Helsingissä 21. huhtikuuta 2017. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

    Timo Soini korosti suurelle valiokunnalle, että Brexit-neuvottelut on käytävä ratkaisuhakuisesti revanssihengen sijaan.

    ()

Ulkoministeri Timo Soini (ps.) antoi perjantaina eduskunnan suurelle valiokunnalle ennakkoselvityksen ensi viikon torstaina pidettävästä EU:n yleisten asioiden neuvoston kokouksesta.

Neuvosto valmistelee 29. huhtikuuta pidettävää Eurooppa-neuvostoa, jossa päämiesten on tarkoitus hyväksyä suuntaviivat, joiden perusteella EU neuvottelee erosopimuksesta Britannian kanssa.

Soini kertoi eduskuntatiedotuksen mukaan, että luonnokset suuntaviivoiksi ovat Suomen hyväksyttävissä. Suomelle tärkeitä tavoitteita Brexit-neuvotteluissa ovat EU-kansalaisten aseman turvaaminen sekä Britannian vastuu EU-jäsenenä tekemistään taloudellisista sitoumuksista.

Samalla Soini korosti, että neuvottelut on käytävä ratkaisuhakuisesti revanssihengen sijaan. Hän totesi myös EU:n kannan, jonka mukaan erosta on sovittava ennen uuden suhteen määrittelyä. Hän kuitenkin huomautti, ettei rajaa voi vetää veitsellä leikaten.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.