SDP:n kiertely kummastutti eduskunnassa – Rinne: Emme ole osapuoli

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne ei suostunut ottamaan selkeää kantaa yhteiskuntasopimukseen.

  • LKS 20160225 SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne ennen eduskunnan suullista kyselytuntia Helsingissä 25. helmikuuta 2016. LEHTIKUVA / MARTTI KAINULAINEN

    Antti Rinne.

    ()

Pääoppositiopuolue SDP:ltä ei saatu tiistaina selkeää kantaa siihen, pitääkö puolue hyvänä työmarkkinajärjestöjen neuvottelutulosta yhteiskuntasopimukseksi.

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne käänsi tähän liittyvät kysymykset takaisin hallituksen suuntaan, kun eduskunta keskusteli täysistunnossaan lisätalousarviosta. Rinne sanoi, että hänelle on jäänyt epäselväksi kokoomuksen, keskustan ja perussuomalaisten kanta neuvottelutulokseen.

Kysymykset SDP:n kannasta Rinne kuitenkin kiersi:

– Täytyy todeta, että sosiaalidemokraattinen puolue ei ole osapuoli tässä sopimuksessa, jonka palkansaaja- ja työnantajakeskusjärjestöt ovat neuvotelleet.

Kokoomuksen kansanedustaja Ben Zyskowicz (kok.) kummasteli Rinteen vastausta:

– Se on uutinen, että SDP ei ole ottanut esimerkiksi kantaa sen (neuvottelutuloksen) puolesta.

Rinne ei tämänkään jälkeen antanut selkeää vastausta, mitä mieltä SDP neuvottelutuloksesta on.

– Sosiaalidemokraattinen puolue on todennut kaikissa yhteyksissä, että kannatamme työmarkkinaratkaisua, joka luo vakautta tulevaisuuteen, ennakoitavuutta yrityksille, kansalaisille, työntekijöille, palkansaajille. Ja niin totean tässäkin: me kannatamme sellaista ratkaisua, joka luo tätä tulevaisuutta ja olemme todenneet, että tässä ratkaisussa osapuolet eli keskusjärjestöt ovat päässeet neuvottelutulokseen. Nyt on kyse siitä, mitä hallitus sanoo tästä.

Rinne painotti, että kyse on hallituksesta eikä oppositiosta, jotta asiassa päästään eteenpäin.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.