Verkkouutiset

Suomi saa EU:n rakennerahastoista 1,29 miljardia euroa

Euroopan komissio on hyväksynyt Suomelle 1,29 miljardin euron investointipaketin, jolla on tarkoitus parantaa Suomen kilpailukykyä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Investointipaketti toteutetaan toimenpideohjelmalla ja rahoitus tulee Euroopan aluekehitysrahastosta ja Euroopan sosiaalirahastosta.

Kansallisen vastinrahoituksen kanssa julkista rahoitusta on käytössä noin 2,6 miljardia euroa.

Lähes neljännes rahoituksesta käytetään tutkimukseen, kehitykseen ja innovointiin. Osaltaan tällä autetaan nostamaan Suomen tutkimus- ja tuotekehityspanostukset 4 prosenttiin bruttokansantuotteesta vuoteen 2020 mennessä.

Erityisesti keskitytään vähähiiliteknologian kehittämiseen. Suomen tavoitteena on nostaa uusiutuvan energian osuus 38 prosenttiin vuoteen 2020 mennessä.

Huomattava osa rahoituksesta suunnataan pk-yritysten kilpailukyvyn parantamiseen ja innovatiivisten, kansainvälistyvien kasvuyritysten määrän lisäämiseen.

Oletuksena on, että vuoden 2020 loppuun mennessä tukea on saanut lähes 6000 pk-yritystä ja uusia työpaikkoja on syntynyt erityisesti uusiin ja kasvaviin yrityksiin lähes 13 000.

Ohjelma sisältää myös 305 miljoonaa euroa erityisrahoitusta Suomen harvaan asutuille seuduille eli Pohjois- ja Itä-Suomeen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)