Verkkouutiset

Demarinuoret vaatii perhevapaauudistusta – ”Jarrupuolue PS ei enää seiso tiellä”

Demarinuorten mukaan muun muassa SAK:n, SDP:n ja kokoomuksen esittämät mallit edistävät merkittävästi sukupuolten tasa-arvoa ja lisäävät perheiden kaipaamaa joustavuutta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kaikkonen ehdotti tänään perhevapaauudistuksen valmistelun käynnistämistä. Demarinuoret kertoo tiedotteessaan kannattavansa perhevapaiden reipasta uudistamista. Perusteellisen uudistuksen valmistelu on järjestön mukaan syytä aloittaa jo tällä vaalikaudella.

– Tervehdin ilolla Kaikkosen ehdotusta. Suomi tarvitsee tasa-arvoisemman ja joustavamman perhevapaajärjestelmän. Nyt, kun jarrupuolue perussuomalaiset eivät seiso enää tasa-arvon tiellä, uudistuksen luulisi etenevän jouhevasti eteenpäin, ainakin jos kokoomus ja keskusta sitä aidosti haluavat, Demarinuorten puheenjohtaja Mikkel Näkkäläjärvi toteaa.

Paremmista perhevapaista on esitetty useita erilaisia malleja. Demarinuorten mukaan muun muassa SAK:n, SDP:n ja kokoomuksen esittämät mallit edistävät merkittävästi sukupuolten tasa-arvoa ja lisäävät perheiden kaipaamaa joustavuutta, mutta eivät kasvata kustannuksia merkittävästi tai ollenkaan. Myös hallituksen työllisyystavoitteen saavuttaminen edellyttää järjestön mukaan kunnollista uudistusta.

Demarinuoret kertoo aloittavansa syksyllä kansalaiskampanjan perhevapaauudistuksen vauhdittamiseksi.

– Suomella ei ole varaa vesitettyyn ratkaisuun. Tarvitsemme aidon reformin. Sipilän hallitus on jo näperrellyt ja vatuloinut tarpeeksi eri asioiden ympärillä. En ole enää lainkaan vakuuttunut hallituksen ratkaisukyvystä. Sen takia aloitamme syksyllä joka tapauksessa kansalaisaloitekampanjan perhevapaiden uudistamiseksi. Päättäjille on lähetettävä vahva viesti kansalta, Näkkäläjärvi sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)