Verkkouutiset

SDP:n kansanedustajat: Maakuntavaalit järjestettävä vuoden 2019 eduskuntavaalien yhteydessä

Kolmen SDP:n kansanedustajan mukaan maakuntavaalit voitaisiin vuodesta 2021 alkaen järjestää kuntavaalien yhteydessä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Hallintovaliokunnassa istuvat SDP:n kansanedustajat Sirpa Paatero, Mika Kari ja Joona Räsänen ihmettelevät hallituksen aikeita maakuntavaalien aikataulutuksessa. Edustajien mukaan maakuntauudistuksen aikataulu on edelleen tiukka erityisesti eduskuntakäsittelyn osalta. Myös lakien voimaantulon ja vaalien välille kaavailtu neljä kuukautta on edustajien mukaan vähän

– Miksei maakuntavaaleja voisi järjestää vuoden 2019 eduskuntavaalien yhteydessä? Tämä antaisi valmistelulle tarvittavaa lisäaikaa. Sen jälkeen maakuntavaalit voitaisiin sopeuttaa kuntavaalien rytmiin vuodesta 2021 alkaen, kansanedustajat kysyvät tiedotteessan.

Hallintovaliokunta kuuli tänään ministeriä ja ministeriöiden asiantuntijoita maakuntauudistuksen jatkovalmistelusta.

– On selvää, että kaikki haluavat saada sote-uudistuksen vihdoin valmiiksi. Herää kysymys, eikö hallitus ole oppinut mitään uudistuksen viimeisimmistä vaiheista? Eikö uudistus kannattaisi tehdä tällä kertaa hallitusti ja ilman tarpeettomia aikataulupaineita? Maakuntavaalien myötä Suomeen ollaan luomassa kokonaan uudet vaalit, jossa myös määritellään uudelleen vaalikelpoisuudesta. Olisi erittäin tärkeää, että vaalien aikataulu ja muut niihin liittyvät kysymykset käytäisiin läpi puolueiden, eli puoluesihteereiden kesken, Paatero, Kari ja Räsänen vaativat.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)