Verkkouutiset

EPP:n puheenjohtaja sanoo Jyrki Kataisen olevan yksi neljästä ehdokkaasta komission johtoon

Euroopan keskustaoikeistolaisten puolueiden Joseph Daul sanoo yleisesti tiedossa olevia ehdokkaita Euroopan komission puheenjohtajaksi olevan neljä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Keskustaoikeistolaisten puolueiden muodostaman EPP:n puheenjohtaja Joseph Daul on antanut haastattelun EurActiv Tsekin tasavallalle.

Joseph Daul nimeää neljä mahdollista ehdokasta Euroopan komission puheenjohtajaksi. EPP valitsee ehdokkaansa paikalle Dublinin kongressissa 6.-7. maaliskuuta.

Haastattelussa Daulille sanotaan, että nimiä on mainittu viime viikkoina ja kysytään hänen omaa suosikkiaan. Daul vastaa näin:

”Poliittisen puolueen puheenjohtajana ei ole oikeutta omaan suosikkiin. Yleisesti tunnetaan neljän poliitikon, jotka tunnen oikein hyvin, ehdokkuudet.

Yksi heistä on Suomen pääministeri Jyrki Katainen, toinen Latvian (entinen) pääministeri Valdis Dombrovskis, sitten nykyinen sisämarkkinakomissaari Michel Barnier ja entinen Luxemburgin pääministeri Jean-Claude Juncker.

Yksi syistä, joiden vuoksi matkustan näinä päivinä ympäri Eurooppaa, on tarkoitus myös nähdä paljonko kannatusta heillä on”.

Kokoomuksen puoluesihteeri Taru Tujunen totesi äsken Nykypäivä-lehdelle, ettei kokoomus ole ehdokkuusasiassa aktiivinen eikä mikään taho ollut virallisesti lähestynyt puoluetta.

Jyrki Katainen itse totesi 17. tammikuuta keskittyvänsä pääministerin töihin eikä aikovansa ilmoittautua. Hän sanoi vastaavansa puheluun, jos sellainen eurooppalaisilta johtajilta tulisi, koska pitää jokaisen suomalaisen velvollisuutena harkita vastaavassa ”hypoteettisessa” tilanteessa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)