Sipilä: Carunan korotukset kohtuuttomia ja perusteettomia

Pääministeri ihmettelee sähkönsiirtoyhtiön kovaa kertakorotusta.

  • LKS 20160131 Pääministeri Juha Sipilä aloittelemassa Yle Radio Suomen Pääministerin haastattelutuntia pääministerin virka-asunnolla Kesärannassa Helsingissä sunnuntaina 31. tammikuuta 2016, LEHTIKUVA Martti Kainulainen

    Juha Sipilä.

    ()

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) pitää sähkönsiirtoyhtiö Carunan hinnankorotuksia kohtuuttomina.

– Tästä varoitin viime eduskuntakaudella. Kun yksityiselle monopolille siirtyy tehtäviä, näin uhkaa käydä. Nyt täytyy tehdä kaikki jotta hallitsematon hintakehitys ei jatku. Tämänsuuruinen korotus tuntuu täysin kohtuuttomalta ja perusteettomilta.

Caruna ilmoitti viime viikolla, että se nostaa asiakkaidensa sähkönsiirtohintoja noin 27 prosenttia. Yhtiö perustelee toimia sillä, että se on aloittanut investointiohjelman, joka parantaa sähköverkon toimintaa.

Sipilä sanoo ymmärtävänsä Carunan perustelun.

– Siinä on monimutkainen kaava takana, ja perustelut saattavat löytyä. Tuntuu silti kummalta, että noin suuri kertakorostus olisi perusteltu.

Työ- ja elinkeinoministeri Olli Rehn (kesk.) sanoi maanantaina, että hän pyytää Energiavirastoa selvittämään hinnankorotukset. Hän harkitsee, että korotuksille asetetaan yläraja.

Sipilä tukee ministerinsä selvitystä.

– Tämä on yksi mahdollisuus hillitä näin suuria hinnankorotuksia. Palataan toimiin sen jälkeen, kun vastuuministeri Rehn on selvittänyt asian.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.