Verkkouutiset

Zyskowicz: Vapaavuoren saappaat vaikea täyttää, vaikka sota ei kaipaakaan yhtä miestä

"Politiikka on hullujen työkenttä."
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kansanedustaja Ben Zyskowicz (kok.) sanoo, että elinkeinoministeri Jan Vapaavuoren (kok.) jääminen pois eduskuntavaaleista olisi suuri menetys.

– Sanotaan, että sota ei yhtä miestä kaipaa, ja viime kädessä se on näin. Mutta Helsingin kokoomuksen listalla Vapaavuori on niin merkittävä tekijä, että hänen paikkansa täyttäminen listalla ja kokoomuksen johtotehtävissä ei tule olemaan helppoa.

Vapaavuori on ilmoittanut, että hän harkitsee siirtyvänsä syyskuussa Euroopan Investointipankin varapääjohtajaksi. Hän ei itse päätä asiaa, vaan valtiovarainministeri Antti Rinne (sd.) on ratkaisevassa asemassa.

Zyskowicz toivoo edelleen, että Vapaavuori asettuisi ehdokkaaksi kevään eduskuntavaaleissa. Hän kehuu vuolaasti Vapaavuorta.

– Vapaavuori on eri selvitysten mukaan hallituksen arvostetuin tai yksi arvostetuimmista ministereistä. Hänen työstään kuulee pelkästään kiittävää arviota, riippumatta siitä, onko hänen kanssaan samaa mieltä.

Zyskowicz sanoo ymmärtävänsä Vapaavuoren halua hakeutua muihin tehtäviin, koska ministerin työ on ”äärimmäisen kuluttavaa”.

– Politiikka on hullujen työkenttä, sellaisten, jotka ovat valmiita antamaan isänmaalle kaikkensa.

Zyskowicz toivoo, että jos Vapaavuori päättää jättää eduskunnan, tämä kuitenkin palaa aikanaan kotimaan politiikkaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)