Verkkouutiset

Budjettiriihi jatkuu – kaikki vaikenevat

Hallituksen budjettiriihi on alkanut vaitonaisella tiedotuslinjalla.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Jos yllätyksiä ei tule, budjettiriihen pitäisi päättyä tänään torstaina tiedotustilaisuuteen, jossa kerrotaan hallituksen budjettiesityksen lisäksi sen yhteyteen valmistellun työllisyyspaketin sisällöstä.

Tietoa budjettiriihen etenemisestä on tarjottu hyvin vähän. Budjettineuvotteluiden alku oli mahdollisimman hankala, kun kunta-alan järjestöt ilmoittivat irtautuvansa kilpailukykysopimuksesta, mikäli kunta-alalle suunnitellut lisäleikkaukset toteutettaisiin.

Tavallisesti ministerit ovat kommentoineet budjettiriihen ensimmäisenä päivänä neuvotteluiden etenemistä sekä ennen keskusteluiden alkua että päivän päättyessä. Keskiviikkona kello 13:ksi ilmoitettu tiedotustilaisuus peruttiin. Valtioneuvoston viestintäjohtajan Markku Mantilan mukaan yllättävässä peruutuksessa oli kyse virkamiesten virheestä. Ministerit eivät kommentoineet neuvotteluiden etenemistä illallakaan. Neuvottelut venyivät myöhään yöhön.

Eniten intohimoja budjettiriihen yhteydessä herättää niin sanottu työllisyyspaketti, jolle on asetettu kunnianhimoinen tavoite. Verkkouutisten tietojen mukaan paketilla tavoitellaan peräti 60 000 lisätyöpaikkaa. Kilpailukykysopimuksen arvioitiin tuovan vain 35 000 työpaikkaa lisää.

Työllisyyttä lisäävistä toimista keskeisimpinä on noussut julkisuuteen työttömyysturvaan suunniteltu leikkuri sekä ansiosidonnaisen päivärahan käyttäminen palkkatukena ja starttirahana. Lisäksi pakettiin on tulossa ehdotus, että pitkäaikaistyöttömille ja ilman alan työkokemusta oleville henkilöille voitaisiin maksaa palkkaa, joka on alle työehtosopimusten vähimmäispalkkojen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)