Verkkouutiset

Enemmistö briteistä: Brexit on väärä päätös, mutta se pitää silti panna toimeen

Britit haluavat lähteä myös Euroviisuista, kertoo tuore kysely.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kaksi kolmasosaa briteistä kannattaa Brexitiä eli Britannian eroa EU:sta, kertoo tällä viikolla julkaistu YouGov-laitoksen kysely. Sen mukaan 68 prosenttia kansalaisista haluaa, että hallitus noudattaa kansan tahtoa ja johdattaa saarivaltion ulos EU:sta.

Vain 22 prosenttia arvioi, että maan hallituksen tulisi sivuuttaa kansanäänestyksen tulos ja perua Brexit-suunnitelmat.

Britannian kansanäänestyksessä viime vuoden kesäkuussa Brexitiä kannatti 51,9 prosenttia kansalaista ja vastusti 48,1 prosenttia. Äänestysprosentti oli 72,2 prosenttia.

Äänestyksen jälkeen 23 prosenttia äänestäjistä on siirtynyt Brexitin kannattajiksi. He toteavat, että vaikka äänestivätkin Brexitiä vastaan, maan hallituksen täytyy silti noudattaa kansan tahtoa ja toteuttaa Brexit.

Huhtikuun lopussa tehdyn kyselyn mukaan enemmistö briteistä katsoo, että Brexit oli väärä päätös. Kyselyn mukaan näin ajattelee 45 prosenttia maan kansalaisista. Brexit-päätöstä pitää oikeana 43 prosenttia.

Britannian pääministeri Theresa May jätti Britannian erokirjeen Brysseliin maaliskuun 29. päivänä. Hänen kannatuksensa on viime viikkoina vahvistunut, ja 44 prosenttia briteistä uskoo, että hän neuvottelee maalleen hyvän erosopimuksen. Kuukautta aiemmin hänen kannatuslukemansa oli 41 prosenttia.

Brexit näyttää vaikuttavan brittien ajatteluun myös laajemmin kuin vain kauppa- ja maahanmuuttopolitiikassa: britit haluavat myös erota Eurovision laulukilpailuista eli Euroviisuista.

YouGov-laitoksen kyselyn mukaan 56 prosenttia kannattaa eroa Euroviisuista ja 44 prosenttia vastustaa. Kysely tehtiin ennen viime lauantaina Kiovassa järjestettyjä tämänvuotisia Euroviisuja, joissa Britannian kappale jäi sijalle 18.

Euroviisut järjestää Euroopan yleisradioliitto, ei Brysselin EU-hallinto.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)