Verkkouutiset

”Kymmeniä lähtenyt ISIS-joukkoihin, Ylellä luetaan koraani – mikä meitä vaivaa?”

Veteraanipoliitikko purkaa tunteitaan Suomea ja islamia koskevista uutisista.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Pohjanmaan kokoomuksen eduskuntavaaliehdokkaana oleva Bjarne Kallis kysyy Facebook-päivityksessään ”mikä meitä oikein vaivaa”.

– Mikä meitä oikein vaivaa? Suomesta on lähtenyt kymmeniä nuoria taistelemaan ISIS-joukoissa vääräuskoisia vastaan. Suomen YLE:ssa aletaan radiossa lukea koraani ihan kannesta kanteen. En ymmärrä!!, Bjarne Kallis kirjoittaa.

Blogissaan Bjarne Kallis kysyi aiemmin, miten pitäisi suhtautua henkilöihin, jotka ovat sotineet ISIS-joukoissa ja nyt palaavat Suomeen.

– Tietääkseni he Suomessa joutuvat ainoastaan erityisen tarkkailun alaiseksi, joka sinänsä on hyvä asia mutta riittämätön. Norjassa heitä uhkaa vankeusrangaistus. Belgiassa he saattavat menettää heille myönnetyt sosiaalituet. Saksassa ja Hollannissa he voivat menettää passinsa ja Englannissa sekä passi että myönnetty kansalaisuus voidaan heiltä viedä, Kallis luetteli.

– Tämä on muuten kysymys josta EU-mailla voisi olla yhtenäinen kanta.

Bjarne Kallis toimi kristillisdemokraattien kansanedustajana vuosina 1991-2011, puolueen puheenjohtajana 1995-2004 ja presidenttiehdokkaana 2006. Kokoomukseen hän siirtyi syksyllä 2014.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)