Verkkouutiset

Bioenergian tuottajat: Fiksu kuntapäättäjä pohtii aluetaloudellisia vaikutuksia

Energiapäätöksissä ei pidä pohtia ainoastaan välitöntä hintaa, painottaa bioenergian tuottajien yhdistys.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Bioenergia ry:n toimitusjohtaja Harri Laurikka muistuttaa, että kuntavaaleissa äänestäjillä on mahdollisuus vaikuttaa siihen, siirrytäänkö kunnissa enenevässä määrin kotimaisen energian käyttöön.

– Fiksu kuntapäättäjä pohtii myös energiapäätöksen aluetaloudellisia vaikutuksia – ei ainoastaan välitöntä hintaa, Laurikka toteaa tiedotteessaan.

Bioenergia-alan tulevaisuuden haasteita pohditaan keskiviikkona ja torstaina Helsingin Messukeskuksessa Nordic Baltic Bioenergy 2017 -tapahtumassa. Tilaisuuden avasi elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk.).

Lintilän mukaan Suomi on päästökaupan ja polttoaineverotuksen avulla edistynyt hyvin lämmitys- ja jäähdytyssektorin siirtymisessä pois fossiilisista energialähteistä.

Jatkossa EU-jäsenmaille tulisi hänen mielestään jättää riittävästi joustavuutta uusiutuvan energian lisäämisessä lämmitys- ja jäähdytyssektorilla.

Bioenergiaa käytetään Suomessa lähinnä lämmöntuotantoon. Kaukolämpöön käytetystä uusiutuvasta energiasta oli bioenergian osuus toissa vuonna 89 prosenttia

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)