Verkkouutiset

Ehdokaskysely: Turvetta kannatetaan eniten siellä missä sitä tuotetaan

Eduskuntavaalien ehdokkaista suurin osa kannattaa puun käyttöä energialähteenä, ja turpeestakin pitää yli puolet ehdokkaista.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Bioenergia ry:n teettämässä kyselyssä tutkittiin kotimaisten polttoaineiden kannatusta kansanedustajaehdokkaiden keskuudessa. 93 ehdokkaista piti tärkeänä, että seuraava hallitus edistää puun käyttöä. Helsingissä ja Uudellamaalla kannatusta kertyi lähes 90 prosenttia,

Turpeen käytön edistämistä piti tärkeänä 55 prosenttia kansanedustajaehdokkaista. Turpeen suosio on suurinta vaalipiireissä, joissa turvetuotannolla on merkittävimmät työllisyysvaikutukset.

Vaasan vaalipiirissä 50 prosenttia ehdokkaista piti erittäin tärkeänä turpeen käytön edistämistä ja 26 prosenttia melko tärkeänä

Lähes puolet kansanedustajaehdokkaista toivoi, että turvetuotannon ympäristönsuojelua parannettaisiin toiminnanharjoittajan omaehtoisella kehittämisellä ja sitoumuksilla. Vain kolmannes oli valmis lisäämään ja tiukentamaan viranomaissäätelyä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)