Verkkouutiset

Eva Biaudet varoittaa vihapuheesta, rasismista ja naisvihasta

Kansanedustaja Eva Biaudet (rkp.) muistuttaa, että Ison-Britannian EU-eron ympärillä velloneella keskustelulla on myös paljon vaarallisempia seurauksia.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Eva Biaudet’n mukaan keskustelu Britannian EU-erosta on ollut yksinkertaistettua ja keskittynyt maahanmuuttoon ja pakolaistilanteeseen. Äärioikeistolaiset ja ulkomaalaisvastaiset poliitikot ovat hänen mielestään näin onnistuneet kääntämään katseet pois itsestään.

– Sen sijaan nämä poliitikot ovat määrätietoisesti pyrkineet luomaan viholliskuvaa ulkomaalaisista, jotka uhkaavat tuttuja kansallisia rakenteita, riippumatta tulijoiden lukumäärästä tai moninaisuudesta. Näin on politiikassa valitettavasti tehty kautta aikojen. Vihapuheen, rasismin ja naisvihan röyhkeämpi ote jopa vakiintuneiden poliittisten liikkeiden keskuudessa tekee meistä jokaisesta naisesta ja vähemmistöön kuuluvasta potentiaalisen väkivallan ja väkivaltaisen häirinnän uhrin, Biaudet toteaa tiedotteessaan.

Hän muistuttaa myös, että vapaa liikkuvuus on yksi neljästä perusvapaudesta ja tärkeä luomaan lisää luottamusta ja enemmän verkostoja ihmisten välillä Euroopassa.

– Eristäytyminen luo epäluottamusta, hän painottaa.

Biaudet’n mukaan yhtenäistä Eurooppaa tarvitaan nyt enemmän kuin koskaan lunastamaan odotuksia paremmasta EU:sta. Hän peräänkuuluttaa hallitukselta yhdessä muiden pohjoismaisten EU-jäsenten kanssa toimia yhteisen EU-strategian rakentamiseksi.

– Strategian tavoitteena tulisi olla yhteisten eurooppalaisten ja pohjoismaisten arvojen, kuten tasa-arvo ja yhdenvertaisuus, syventäminen, Biaudet totaa.

Hän muistuttaa vielä, että naisiin kohdistuva väkivalta on yksi EU-maiden vakavimpia ihmisoikeusongelmia ja haittaa naisten ja EU-maiden kehitystä monin tavoin.

– Siksi meidän tulisi aktiivisesti edistää esimerkiksi EU:n jäsenyyttä Istanbulin sopimukseen naisiin kohdistuvan väkivallan ehkäisemisestä ja torjumisesta.

Hallituksen uskottavuutta epäillään

Rkp:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson peräänkuulutti hallituksen EU-politiikalta uskottavuutta rkp:n eduskuntaryhmän puheenvuorossa eduskunnan Brexit-keskustelussa perjantaina.

Henriksson kyseenalaisti hallituksen kyvyn tehdä rakentavaa EU-politiikkaa, kun perussuomalaiset avoimesti hajottavat hallituksen rivejä pelaamalla kahta peliä.

– Muun maailman on saatava tietää mikä Suomen linja on. Suomen maine kärsii, kun ulkoministeri Soini tekee täysin hallitusohjelman ja Suomen virallisen linjan vastaisia vihjailuja, Henriksson sanoi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)