Ministeri Anne Berner kokoukseen Tallinnaan

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner (kesk.) tapaa EU:n kilpailukyky- ja televiestintäministereitä Tallinnassa.

  • LKS 20170710 Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner Kolme ministerä estradilla -tilaisuudessa SuomiAreena-tapahtumaviikolla Porissa 10. heinäkuuta 2017. LEHTIKUVA / MARTTI KAINULAINEN

    Anne Berner

    ()

Anne Berner osallistuu Tallinnassa 17.–18. heinäkuuta EU:n kilpailukyky- ja televiestintäministereiden kokoukseen. Kokouksen aiheena on datatalous sekä tiedonsiirtoteknologian kehitys erityisesti 5G:n osalta.

– Tavoitteenamme on saada aikaan EU-tason toimia, jotka hyödyttävät digitaalista liiketoimintaa ja luovat sille kasvuedellytyksiä. Näitä ovat ennen kaikkea datan saatavuuteen, yhteentoimivuuteen ja siirrettävyyteen liittyvät toimet ja linjaukset. Käytännössä tämä voisi tarkoittaa datan käyttöoikeuksien selventämistä sekä yksilöiden parempaa oikeutta hallita tietojansa, kertoo Berner liikenne- ja viestintäministeriön tiedotteessa.

Epävirallisessa ministerikokouksessa keskustellaan muun muassa 5G-teknologian Euroopalle tarjoamista mahdollisuuksista toimialan ja Euroopan parlamentin edustajien kanssa.

Tarkoituksena on myös allekirjoittaa 5G:tä koskeva julkilausuma, jossa esitetään yhteinen näkemys keskeisistä toimista 5G:n kehityksen varmistamiseksi. Toimenpiteet liittyvät esimerkiksi radiotaajuuksien osoittamiseen 5G:n käyttöön, jäsenvaltioiden väliseen vapaaehtoiseen yhteistyöhön sekä 5G-standardointiin.

Tallinnassa ministeritapaamiseen osallistuu EU-maiden viestinnästä ja kilpailukyvystä vastaavia ministereitä. Myös juuri tehtävässään aloittanut digitaalisesta taloudesta ja yhteiskunnasta vastaava komissaari Mariya Gabriel osallistuu kokoukseen.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.