Verkkouutiset

Ben Zyskowicz kertoo, miksi äänesti aito avioliitto -aloitetta vastaan

Kokoomuksen kansanedustaja sanoo totuttautuneensa siihen, että avioliitto merkitsee myös samaa sukupuolta olevien liittoa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ben Zyskowicz kertoo Verkkouutisten BenTV:ssä (alla) ajatelleensa viime vaalikaudella ”vanhan liiton miehenä”, että kaikki saavat rakastaa ketä haluavat ja viettää elämänsä kenen kanssa haluavat, mutta että avioliitto tarkoittaa käsitteenä ja instituutiona miehen ja naisen välistä liittoa.

– Hävisimme sen äänestyksen. Asia ei ole minulle henkilökohtaisesti hirveän tärkeä, ja sen jälkeen olen totuttautunut siihen ajatukseen, että avioliitto käsitteenä ja instituutiona tarkoittaa myös samaa sukupuolta olevien liittoa.

Ben Zyskowicz äänesti aiemmasta kannastaan poiketen tällä viikolla eduskunnassa tasa-arvoista avioliittolakia vastustanutta Aito avioliitto -kansalaisaloitetta vastaan.

– Äänestin itse asiassa sukupuolineutraalin avioliiton puolesta, koska katson, että asia on ratkaistu viime vaalikaudella.

Zyskowiczin mukaan siitä ei tulisi mitään, jos tilannetta vaihdeltaisiin tällaisessa tai muissakaan asioissa edes takaisin.

– Demokratiaan kuuluu, että enemmistö päättää.

Aito avioliitto -kansalaisaloite kaatui eduskunnassa äänin 120–48. Samaa sukupuolta olevien avioliiton salliva lainmuutos tulee voimaan 1. maaliskuuta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)