Verkkouutiset

”Onko Turusen pakotekanta myös perussuomalaisten virallinen kanta?”

Kokoomuksen eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja, kansanedustaja Heikki Autto pitää erikoisena perussuomalaisten kansanedustaja Kaj Turusen toteamusta, ettei Suomen pidä olla mukana Venäjä-pakotteissa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Heikki Autto muistuttaa Suomen toimivan osana Euroopan unionia eikä voi valikoida, milloin sitoutuu eurooppalaiseen yhteistyöhön ja milloin ei. Hänen mukaansa yhtenäisesti ulkopolitiikassa toimiva Euroopan unioni on myös Suomen kaltaisen pienen jäsenmaan paras turva kriisin aikana.

– Ukrainan kriisin viimeisten tapahtumien valossa EU:n ja Suomen on ollut pakko toimia. Talouspakotteet ovat olleet väistämättömiä, mutta eivät missään tapauksessa toivottuja. Venäjä on mennyt toimissaan liian pitkälle, toteaa Autto.

Hänen mielestään on tärkeää, että Suomen valtionjohto on mukana EU-neuvotteluissa, jotta mahdolliset jatkotoimet eivät muodostu liian raskaiksi Suomea kannalta.

Autto kyselee, onko edustaja Kaj Turusen kanta myös perussuomalaisten virallinen kanta Venäjä-pakotteissa. Hän muistuttaa perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini on todennut uusien Venäjä-pakotteiden olevan hyväksyttävä keino Ukrainan kriisin hoitamisessa.

– Perussuomalaisten kantaa on vaikeaa hahmottaa. Toinen oppositiopuolue keskusta näyttää viimeaikaisten kannanottojen valossa hyväksyneen jo EU:n ja hallituksen toiminnan. Turunen esittää pakotteista luopumista, mutta Soini on hyväksynyt nykyisten pakotteiden käyttämisen. Soini on jo antanut tukensa, mutta onko se perussuomalaisten linja, perää Autto.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)