Verkkouutiset

Heikki Autto: Yritysten kasvurahoitusmahdollisuudet kohentuvat

Kokoomuksen eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja, kansanedustaja Heikki Autto kehuu valtiovarainministeriön esitystä parantaa pk-yritysten kansainvälistymismahdollisuuksia kasvurahalla.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Valtiovarainministeriön lisätalousarviossa esitetään Teollisuussijoitukselle 25 miljoonan lisärahoitusta, joka käytetään hankkimaan suomalaisiin kansainvälistyviin yrityksiin ulkomaista rahoitusta.

Esityksen perustelujen mukaan uuden sijoitusohjelman tavoitteena on laukaista ehdotettavan pääomasijoituksen lisäksi noin 25-75 miljoonaa euroa muuta pääomaa yritysten kasvuun. Tavoitteena on edistää kohdeyritysten kilpailukykyä, kasvua, kansainvälistymistä ja kykyä työllistää.

Heikki Autto toivoo myös oppositiolta tunnustusta hallituksen yrittäjyysmyönteisille päätöksille.

– Keskusta on puhunut vuosikausia uuden kasvurahaston perustamisesta, mutta sittemmin se on hiipinyt täysin hallituksen linjalle esittäessään nykyisten rahoitustyökalujen vahvistamista. Hallitus on vahvistanut jo nyt rahoitusmahdollisuuksia merkittävällä tavalla, eikä Finnveran ja Teollisuussijoituksen resursseja ei ole vahvistettu näin paljon vuosiin. Elinkeinoministeri (Jan) Vapaavuori (kok.) on myös todennut, että nykyisten välineiden vahvistamista tarvittaessa jatketaan, sanoo Autto.

Heikki Autto haluaa kuitenkin lisää toimia yritysten rahoitusmahdollisuuksien ja liiketoimintaympäristön vahvistamiseksi.

– Kasvuyritysten rahoitusmahdollisuuksia voisi parantaa lisäksi vielä esimerkiksi muuttamalla First North -yhtiöiden osinkoverotus yhdenmukaiseksi listaamattomien yhtiöiden osinkoverotuksen kanssa. Selvityttäisin myös mahdollisuuden antaa työeläkeyhtiöille vapaammat kädet sijoittaa listaamattomiin yhtiöihin muuttamalla vakavaraisuussäännöksiä, hän ehdottaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)